Dostupni linkovi

Policija negira da su obijena vrata stana opozicione političarke u Jagodini


Stanica policije u Jagodini
Stanica policije u Jagodini

Policija u Jagodini saopštila je 1. maja uveče da je "netačna informacija da je obijen stan" Katarine Jokić, predsednice Opštinskog odbora opozicine Stranke slobode i pravde u tom gradu.

"Činjenica je da je policiji prijavljeno navodno obijanje stana i da je policija odmah izašla na lice mesta. Policija je zatekla zaključana vrata, koja je otključao sin Katarine Jokić, koji je obijanje i prijavio", navodi se u saopštenju policije koje Radiju Slobodna Evropa (RSE) prosleđeno iz kabineta Gradske uprave u Jagodini.

U saopštenju se navodi da kriminalističko-tehničkim pregledom vrata "nisu uočena vidna oštećenja koja bi nastala upotrebom fizičke snage ili podesnog alata" i da je sin Katarine Jokić "izjavio da je stan u stanju u kakvom ga je ostavio i da ne sumnja da je neko ulazio, kao i da iz njega ništa ne nedostaje".

"O događaju je obavešten osnovni javni tužilac koji se izjasnio da u događaju nema elemenata krivičnog dela koje se goni po službenoj dužnosti i naložio da mu se dostavi izveštaj", dodaje u saopštenju.

Tepić: Razvaljena vrata stana

Potpredsednica Stranke slobode i pravde (SSP) Marinika Tepić objavila je prethodno uz fotografije na Twitteru da su funkcionerki te stranke u Jagodini Katarini Jokić obijena i razvaljena vrata od stana u kojem živi.

Tepić je u objavi pozvala republičku javnu tužiteljku Zagorku Dolovac da reaguje.

SSP zatražila hitnu istragu

Stranka slobode i pravde zatražila je 1. maja od policije i tužilaštva da hitno otkriju izvršioce i nalogodavce.

U saopštenju te partije se navodi da njihova funkcionerka Katarina Jokić i njen sin u momentu razvaljivanja brave i vrata nisu bili u stanu što, kako su naveli, "smatraju smišljenim i namernim zastrašivanjem i slanjem poruke u mafijaškom stilu: sledeći put ulazimo i ako ste tu".

"Napominjemo da su izvršioci prethodno skinuli i sijalice iznad ulaza u stan, kako bi prikrili identitete od komšija, iako su komšije potvrdile sve ovo policiji", piše u saopštenju SSP-a.

Funkcionerka SSP iz Jagodine Katarina Jokić bila je privedena na informativni razgovor početkom aprila, zajedno sa stranačkom koleginicom Jelenom Kostić, pod optužbom da su širile paniku putem društvenih mreža.

SSP je tada saopštila da su njene članice privedene samo zato što su u video klipu, objavljenom na društvenim mrežama, tražile da se sednice Skupštine u Jagodini održavaju javno i da se građanima saopšti "na šta se troši njihov novac".

SSP je 1. maja navela da je "indikativno i zastrašujuće" što su brava i vrata na stanu Katarine Jokić razvaljena u vreme kada su protiv predsednika Skupštine opštine Jagodina i lidera Jedinstvene Srbije, stranke vladajuće koalicije, Dragana Markovića Palme iznete optužbe za podvođenje maloletnica.

Marković: Sve je laž

Predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma izjavio je 1. maja da je "lažna vest" da su odbijena vrata na stanu Katarine Jokić.

"Policijska uprava u Jagodini je odmah reagovala na prijavu sina te članice Đilasove (Dragan Đilas, lider SPP-a) stranke, izvršila uviđaj i utvrdila da na vratima tog stana nema tragova obijanja, niti razvaljivanja. Zvanično smo zatražili i dobili zapisnik Policijske uprave u Jagodini", navodi se u saopštenju grada Jagodine.

"Sve je laž! Za sve vaše laži bićete tuženi", izjavio je Dragan Marković obraćajući se lideru SSP-a Draganu Đilasu.

Potpredsednica SSP-a Marinika Tepić je nedavno u javnost iznela svedočenja o navodnoj umešanosti predsednika Skupštine opštine Jagodina i lidera Jedinstvene Srbije Dragana Markovića u podvođenje žena i devojčica.

Tepić je o tome 26. aprila dala i izjavu jagodinskoj policiji, ističući da je najmanje sedmoro osoba spremno da svedoči protiv Markovića, ukoliko im tužilaštvo obezbedi zaštitu.

Tepić: Sedam lica želi da svedoči o podvođenju maloletnica
molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:03:29 0:00

Dragan Marković je optužbe nazvao "najgnusnijim lažima" i 20. aprila izjavio da se samoinicijativno javio u Više tužilaštvo u Jagodini gde je zatražio "da se ispitaju svi navodi" potpredsednice Stranke slobode i pravde.

Više javno tužilaštvo u Jagodini formiralo je 20. aprila predmet povodom navoda da je Marković podvodio maloletnice.

Tri dana kasnije, 23. aprila, Apelaciono javno tužilaštvo u Kragujevcu odlučilo je da ovaj predmet izmesti iz Jagodine i za postupanje ovlasti Više javno tužilaštvo u obližnjem gradu Kraljevu.

Burne reakcije na slučaj 'Palma' u Srbiji
molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:01:39 0:00

XS
SM
MD
LG