Potpuno pomračenje Verderove sezone, Forsberg u 121. minutu odveo Lajpcig u finale kupa (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pet. 30.04.21. | 23:39

Šokantan finiš dramatičnog meča na Vezeru - 1:2

Ne samo da nezaustavljivo tone ka Cvajti, već su večeras i definitivno ugašeni svi Verderovi snovi u ovoj nesrećnoj sezoni. Ekipa Florijana Kohfelta je u polufinalni okršaj Kupa Nemačke sa Lajpcigom ušla kao potpuni autsajder, ali nije mogla da izabere bolniji način na koji će ostati bez plasmana u finale. Favorizovani gosti su do borbe za pehar stigli pogotkom Emila Forzberga u 121. minutu i tako u stanje potpunog očaja stavili domaći tim - 2:1 (0:0, 0:0).

Verder se dugo i mukotrpno branio na svom Vezeru, uspeo da izbori produžetke, gde je gubio, ali se vratio u meč pogotkom Leonarda Bitenkura. Ipak, u samoj završnici drugog produžetka domaći igrači su u potpunosti ostali bez koncentracije i snage, što je kvalitetniji protivnik umeo da iskoristi.

Izabrane vesti

Tokom 90 minuta igre gosti su držali konce u svojim rukama, ali je Verder u nekoliko navrata ozbiljno pretio preko Juje Osaka i Džošue Sardženta. Ipak, Lejpcig je bio taj koji nije uspeo da iskoristi ozbiljan broj izglednih šansi. Prvo je pretio Serlot, potom Mukiele, a u nastavku i Orban, Nkunku i Poulsen.

Gosti su ambiciozno ušli u produžetke, gde su 93. minutu posle perfektne akcije poveli golom Hvanga. Ipak, Verder je bio taj kojeg je pogledala sreća u poslednjim trenucima prvog produžetka, kada je katastrofalnu grešku napravio Upamekano, a Bitenkur iz kontranapada doneo izjednačenje.

Ali onda kada su svi iščekivali produžetke Lajpcig je bio uporan. Hvang je odlično reagovao posle dubinske lopte Kevina Kampla i na drugoj stativi glavom pronašao Forsberga, koji je iz neposredne blizine matirao nemoćnog Jirija Pavlenku.

Lajpcig će u velikom finalu igrati sa boljim iz sutrašnjeg okršaja favorizovanog Dortmunda i drugoligaškog iznenađenja Holštajn Kila.

Verder je imao priliku da ispravi brojne propuste iz čitave sezone, pa mu sada ostaje samo da se grčevito bori za opstanak, gde mu neće biti lako, jer ima samo bod više od Kelna, koji se nalazi na mestu koje vodi u plej-aut, a u seriji je od sedam vezanih poraza u Bundesligi.

NEMAČKA, KUP - POLUFINALE

Petak

Verder - RB Lajpcig 1:2 (0:0, 0:0)

/Bitenkur 105+1 - Hvang 93, Forsberg 120+1/

Subota

20.30: (1,22) Dortmund (6,50) Holštajn Kil (13,0)

*** kvote su podložne promenama


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara