Najnovije vesti
Zabava
"PRVI PUT NE FARBAM JAJA" Milica Milša otkrila da je za Uskrs vežu VELIKE EMOCIJE i uspomene iz detinjstva, evo zašto je ove godine drugačije

"PRVI PUT NE FARBAM JAJA" Milica Milša otkrila da je za Uskrs vežu VELIKE EMOCIJE i uspomene iz detinjstva, evo zašto je ove godine drugačije

Milica Milša i Žarko Jokanović otputovali su još početkom protekle nedelje u Vrnjačku Banju, gde glumica provodi vreme odmarajući se od napornih snimanja serije “Igra sudbine”. S druge strane, njen suprug ovo putovanje koristi u skroz drugačijem maniru, i to za pisanje nove knjige.

Slušaj vest
0:00/ 0:00
Milica Milša i Žarko Jokanović, dom Foto: M. Ilić / RAS Srbija
Milica Milša i Žarko Jokanović, dom
Milica Milša i Žarko Jokanović, dom
Foto: M. Ilić / RAS Srbija
Milica Milša i Žarko Jokanović, dom

Pored toga, odmor u banji biće i specifičan po tome, što glumica danas neće farbati jaja jer Uskrs slave van prestoničkog doma.

- Ove godine Uskrs ćemo provesti u Vrnjačkoj Banji, ovo je prvi put da nećemo proslaviti kod kuće. Inače svake godine na Veliki petak farbam jaja, za Uskrs pravim razne đakonije i porodično proslavljamo ovaj veliki praznik - kaže za “Blic” Milica, i dodaje da uživa u bojenju jaja, te da je odskoro zavolela i jednu starinsku tehniku farbanja:

- Jaja sam do prošle godine farbala različitim bojama, a prošle samo u lukovini, i to mi se najviše i dopalo. Volim i da ih ukrasim sličicama i stavim u kristalnu činiju Žarkove baka Jele.

Pročitajte još

Za Milicu je ovaj hrišćanski praznik jako emotivan, jer joj vraća divne uspomene iz detinjstva. Jedna od njih je i kada na vrata pokuca Uskršnji zeka koji nosi darove.

- Još kao mala, s mamom sam farbala jaja, Uskrs smo proslavljali porodično, a ja sam željno iščekivala da Uskršnji zeka donese razne čokolade i bombone koje sakrije svuda po kući. Onda ja razdragano idem iz prostorije u prostoriju i otkrivam gde ih je to zeka sve sakrio. I kad je moj sin Antonije bio mali, isto nas je Uskršnji zeka redovno posećivao - priča Milša, i otkriva koliko ona i Žarko pridaju pažnju običajima danas:

- Iskreno verujemo u Boga i još u roditeljskom domu smo slavili sve praznike, tako smo nastavili i dan-danas.

Video: Milica Milša: Žarko je jedini otac mom sinu

Milica i Žarko inače važe za jedan od najskladnijih bračnih parova među poznatim ličnostima. Život žive punim plućima, trude se da bude satkan od poštovanja, radosti i divnih momenata provedenih zajedno. Ljubav između njih se oseća u vazduhu i posle dve decenije braka, a zaljubljenost kao da nikada nije prestala. Bili su jedno drugom najveća podrška u teškim danima, a Milica sada otkriva na koji način su uspeli da odole svim izazovima:

- Mi smo naš brak gradili na poverenju, ljubavi, prijateljstvu, poštovanju. Kad su temelji čvrsti, onda je i kuća - brak, isto takva - kaže Milša, i dodaje šta najviše ispunjava Žarka i nju kada se osame i pobegnu od obaveza:

- Volimo da provodimo vreme zajedno, pričamo, smejemo se. Jednostavno, uživamo u malim, a tako dragocenim stvarima.

Milica Milša i Žarko Jokanović, dom
Foto: M. Ilić / RAS Srbija
Milica Milša i Žarko Jokanović, dom

Praštam greške, ali ne i izdaju

Za Uskrs se obično vezuje praštanje, a glumica ne krije da se i ona vodi tim načelom u životu. Međutim, kako sama kaže, postoje određeni trenuci kada oproštaj nije lak.

- Praštam, jer ljudski je i pogrešiti, ali razlikujem pogrešku od izdaje. Izdaju je teško oprostiti jer je teško izdaju zaboraviti.