KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

Kragujevčani pod imperativom pobede protiv Lozničana

Pred fudbalerima Radničkog 1923 su dve ključne utakmice na zacrtanom putu ka Super ligi. Prva je na programu već u subotu, 1. maja, od 16 časova, kada će puleni trenera Dejana Joksimovića na svom “Čika Dači” ugostiti velikog dužnika iz jesenjeg dela sezone, ekipu Loznice.

Šumadijsko kolo naglo je prekinuto krajem marta, i to nakon nesrećnog poraza na gostovanju u Pirotu. Od tog trenutka lider Prve lige Srbije je u uzaludnoj potrazi za formom iz prvog dela takmičenja, a podatak da su “crveni” u poslednjih šest prvoligaških rundi uknjižili samo jedan trijumf, i to za “zelenim stolom”, jasno pokazuje zbog čega svi u taboru kragujevačkog prvoligaša na novu pobedu čekaju kao ozebao sunce.

– Svakako da ne možemo biti zadovoljni trenutnim igrama i rezultatima. Svesni smo toga šta se od nas očekuje i ulažemo maksimalan trud da se vratimo na pravi kolosek. Imamo još pet kola do kraja sezone i uradićemo sve što je u našoj moći da Radnički 1923 uvedemo u Super ligu, gde mu je i mesto – decidirano poručuje vihorni Aleksandar Varjačić, koji već godinama unazad slovi za jednog od najboljih desnih bekova Prve lige Srbije.

Aleksandar Varjačić uveren je da će njegova ekipa istrajati na putu do konačnog cilja

Trenutna situacija na tabeli zahteva maksimalnu budnost u redovima Kragujevčana, s obzirom da je trećeplasirana Kolubara nakon pobede nad Radničkim iz Pirota u prošlom kolu prišla na svega pet bodova zaostatka i ozbiljno ugrozila superligaške ambicije ekipe sa “Čika Dače”. Pri tom, “crveni” već u sredu odlaze na noge upravo Lazarevčanima, u utakmici koja mogla bi da razreši ili pak dodatno zakomplikuje situaciju u samom vrhu tabele. Pre tog duela, ekipu Kolubare u subotu očekuje derbi sa drugoplasiranim Kabelom u Novom Sadu, što bi Šumadinci mogli da iskoriste i pobedom protiv Loznice uvećaju bodovnu prednost u odnosu na svoje najbliže pratioce.

Prethodni susret sa Lozničanima još uvek budi neprijatne uspomene među fudbalerima kragujevačkog prvoligaša. Predvođeni prvim strelcem lige Dragišom Komarčevićem, “zeleno-beli” su na svom “Lagatoru” trijumfovali sa 3:1 i naneli Kragujevčanima prvi poraz u sezoni.

Inače, Lozničani su nakon nešto slabijih rezultata u poslednjih par kola sebe izbacili iz trke za plasman u Super ligu, ali mogu biti zadovoljni što su ostvarili jedan od svojih glavnih ciljeva u ovoj sezoni, a to je opstanak u prvoligaškom društvu. “Zeleno-beli” se mogu podičiti podatkom da imaju najubojitiji napad u ligi sa 46 postignutih golova, ali i time da su ostvarili najubedljiviju pobedu u tekućoj sezoni, i to u susretu sa leskovačkom Dubočicom, kada su slavili sa 7:0.

Dakle, radi se o ekipi koja zaslužuje svaki respekt i koja na “Čika Daču” dolazi lišena rezultatskog pritiska, sa namerom da se nadigrava sa vodećom ekipom Prve lige Srbije.

– Dobro smo upoznati sa kvalitetima ekipe Loznice, koja nas je pobedila u jesenjem delu sezone. Sada nam se pruža prilika da im se revanširamo za taj poraz i upišemo vrednu pobedu koja bi nas približila našem superligaškom cilju. Očekujem dobru, borbenu i otvorenu utakmicu, i naravno nova tri boda na našem kontu – izneo je Varjačić svoja očekivanja prd duel sa Lozničanima.

U skladu sa važećim epidemiološkim merama, utakmica između Radničkog 1923 i Loznice biće odigrana bez prisustva publike, ali uz direktan prenos na programu Televizije Kragujevac.

M. P.
Foto: N. Kotlajić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: Content is protected !!