Nema opuštanja za praznike; Lekari apeluju da se poštuju mere

Nacionalne vesti - Petak 30.04.2021 - 11:40

U Srbiji su poslednjih nekoliko dana brojke u padu, ali to ne znači da bi tokom praznika trebalo da se opustimo, jer je korona među nama više od godinu dana.

Neophodno poštovanje mera FOTO: Getty Images Neophodno poštovanje mera FOTO: Getty Images
Od početka pandemije, u Srbiji je registrovano 687.944 slučajeva, preminulo je 6.337 pacijenata, a procenat smrtnosti je 0,92. Ukupno je testirano 3.828.554 osoba.
 
Podsetimo, u Srbiji je prema podacima od juče registrovano 2.007 slučajeva novoobolelih od koronavirusa, od ukupno 14.007 testiranih. Nažalost, preminulo je 25 osoba. Prema poslednjim podacima Ministarstva zdravlja i Instituta "Batut", na respiratorima je trenutno 171 pacijent.
 
Uskrs, kao i proslava 1. maja ove godine će biti dan za danom, te su se mnogi zapitali da li će se u tim danima vršiti vakcinacija i revakcinacija građana.
 
"Svi oni koji nisu kompjuterski obrazovani i neće da se prijavljuju mogu da se vakcinišu bez zakazivanja", kaže dr Zoran Bekić, koordinator vakcinalnog punkta na Beogradskom sajmu za TV Prva.
 
Gojković: Epidemiološka situacija i dalje nesigurna
 
Pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković izjavio je danas da je epidemiološka situacija u Srbiji i dalje nesigurna i da zbog toga protivepidemijske mere nisu ublažene. "Procena je da s obzirom na sve što nas čeka u predstojećem periodu, za sada da ostanemo na ovom nivou. Broj novozaraženih pada, medjutim i dalje je velik i moramo biti oprezni", kazao je Gojković.
 
O vakcinaciji i revakcinaciji za praznike
 
Кancelarija za informacione tehnologije i elektronsku upravu zamolila je građane da tokom prvomajskih i uskršnjih praznika prate obaveštenja i SMS poruke za vakcinaciju i revakcinaciju koje dobijaju od eUprave, jer različiti punktovi imaju rezličita radna vremena tokom prazničnih dana.
B92, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: