Borel: Razočaravajuća odluka

Odlaganje palestinskih izbora, prvih u 15 godina, "duboko je razočaravajuće", izjavio . je danas šef evropske diplomatije Žozep Borel

Izvor: Beta

Petak, 30.04.2021.

11:35

Borel: Razočaravajuća odluka
EPA-EFE/ JOHANNA GERON / POOL

"Ponovo apelujemo na Izrael da olakša održavanje ovih izbora na svim palestinskim teritorijama, uključujući i istočni Jerusalim", navodi se u saopštenju Borela.

Palestinski predsednik je izjavio da će izbori biti odloženi dok se Izrael ne bude složio da se glasanje održi i u istočnom Jerusalimu.

Abas je juče rekao da je primio pismo od Izraela u kojem se navodi da vlasti te države ne mogu da donesu odluku o izborima jer nije formirana vlada. Izbori u Izraelu su održani 23. marta.

Na izborima se očekivao dobar rezultat Hamasa zbog rascepa unutar Abasovog Fataha, čiji članovi učestvuju na tri rivalske liste.

Mnogi Palestinci nadali su se da će izbori omogućiti pojavu novih lidera na palestinskoj političkoj sceni, gde dominiraju veterani, navode izraelski mediji.

Palestinski predsednički izbori trebalo je da budu održani 31. jula, zajedno sa parlamentarnim.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: