Gojković: Mere nisu ublažene jer je epidemiološka situacija i dalje nesigurna

Vesti 30. apr 202109:41 8 komentara
N1

Pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković izjavio je da je epidemiološka situacija u Srbiji i dalje nesigurna i da zbog toga protivepidemijske mere nisu ublažene.

„Procena je da s obzirom na sve što nas čeka u predstojećem periodu, za sada da ostanemo na ovom nivou. Broj novozaraženih pada, međutim i dalje je velik i moramo biti oprezni“, kazao je Gojković za TV Pink.

Gojković je naglasio da je imunizacija na koronavirus jedini izlaz iz epidemije i podsetio da kovid-19 ne stvara trajni imunitet.

„Jedini izlaz iz svega ovoga je vakcinacija. To je u ovom trenutku što može da savlada pandemiju ili bilo koju drugu vrstu infektivne bolesti“, rekao je on.

Pročitajte još

Direktor Kliničkog centra Niš Zoran Perišić izjavio je da u tom gradu pada broj zaraženih i hospitalizovanih, ali ne dovoljno da bi trebalo ublažiti epidemiološke mere.

„Ja sam zagovornik oštrih mera iz očiglednih razloga, naše brojke nisu takve da ulivaju poverenja da će takav trend da se nastavi“, istakao je on.

Na pitanje o ženi (26) koja se porodila, a zatim zbog zaraze koronavirusom preminula, Perišić je rekao da dete dobro ali da je ta smrt bila težak i emotivan trenutak za sve.

„Strašno je što se ovako jedan ljudski život završio. U ratu koji ćemo sigurno dobiti, mi ćemo izgubiti neke od ovakvih bitaka“, naglasio je on.

Više vesti o kovidu-19 i posledicama pandemije u zemlji i svetu čitajte na stranici Koronavirus.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare