Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:02, 30. 4. 2021.

| Servisne informacije

Praznična dežurstva na jugu tokom prvomajskih i uskršnjih praznika

Autor:J. V.Izvor:Južne vesti
dom zdravlja Leskovac
Praznično radno vreme od 30 aprila do 4 maja; ilustracija; foto: B. A.

Usled poklapanja uskršnjih i prvomajskih praznika, ove godine neradni dani će biti od 30. aprila do 4. maja, pa će u tom periodu na jugu dežurati zdravstvene stanice, kovid ambulante, apoteke i vakcinalni punktovi.

Dežurne za kovid pacijente u Nišu biće ambulanta "Duvanište" u Ulici Majakovskog 66 i ambulanta "Čair" u Zetskoj ulici, a radno vreme kovid ambulanti je svakog dana od 7 do 20 sati.

Za pacijente koji nemaju simptome virusa korona od 7 do 20 sati radiće glavni objekat Doma zdravlja Niš na ulazu 1, kao i infuzioni punkt u zdravstvenoj stanici "Nikola Tesla" koji će raditi za pacijente kojima je potrebna infuziona terapija.

Građani koji žele da se vakcinišu tokom praznika, to će moći da učine u centralnom objektu DZ Niš na ulazu 5 svakog dana od 8 do 20 sati. Takođe vršiće se i imunizacija na terenu.

Vakcinalni timovi obavljaće vakcinaciju i revakcinaciju po već utvrđenom rasporedu. Građani će drugu dozu vakcine primati na lokaciji gde su primili i prvu dozu - saopštavju iz DZ Niš.

Ulaz broj 2 u centralnom objektu je za decu sa simptomima virusa korona, a ulaz 3 za ostalu decu i oba će biti otvorena od 7 do 20 sati.

Služba za laboratorijsku dijagnostiku takođe dežura tokom praznika - od 7 do 14 sati na ulazu 1.

Služba za stomatološku zdravstvenu zaštitu dežuraće u prostorijama Zavoda za hitnu medicinsku pomoć u preiodu od 7 do 20 sati i od 20 do 7 sati - dodaju iz niškog DZ.

U Nišu će raditi i Služba za kućno lečenje, medicinsku negu i palijativno zbrinjavanje, a timovi lekar - sestra biće dostupni u periodu od 7.30 do 14.30. Služba polivalentne patronaže na terenu će raditi od 7 do 14 sati, dok će telefonsko savetovalšte građanima biti dostupno od 7 do 20 sati.

Praznično od 30 aprila do 4. maja će raditi i Apoteka Niš, ali će, kao i tokom svih neradnih dana u godini, građanima 24 sata dnevno biti dostupna apoteka "Ćele kula" u centru grada.

Od 8 do 16 sati u petak i utorak radiće apoteka "Čegar", dok će svakog dana od od 9 do 17 sati raditi apoteka "Duvanište".

Sem na dan Uskrsa, u nedelju 2. maja, od 8 do 16 sati radiće i apoteke "Doljevac", "Arnika" u Aleksincu i "Dr Milenko Hadžić" u Svrljigu.


Zdravstvene ustanove dežuraju u Vranju

Tokom neradnih dana lekari Doma zdravlja Vranje će biti dežurni za pacijente.

Služba za zdravstvenu zaštitu odraslih, radnika i dece školskog i predškolskog uzrasta, kao i Služba za kućno lečenje i negu će biti otvorene od 8 do 18 sati.

Radno vreme laboratorije Doma zdravlja je od 8 do 14.

Kovid ambulanta u ATD radi za vreme praznika od 7 do 20 sati, dok će dečija kovid ambulanta raditi od 8 do 18 sati - navode.

Takođe, danonoćno će dežurati i Opšta bolnica i Vranju prema rasporedu u režimu dežurstva.

Za vreme praznika Glavna apoteka Vranje će raditi svakog dana od 7 do 24 sati, dok će apoteke "Tilia" i "Nana" raditi svakog dana od 8 do 16 sati, sem u nedelju na dan Uskrsa.


I u Pirotskom okrugu praznična dežurstva

U Pirotu će tokom praznika od 7 do 24 sata raditi apoteka "Karlo Skacel" u centru grada na Crvenom trgu, a ostale apoteke imaće izmenjeno radno vreme.

Apoteka "Pazar" će raditi svakog dana od 7 do 19 sati, sem na dan Uskrsa, u nedelju 2. maja, kada će biti zatvorena.

Apoteka "Babušnica" radiće u petak, subotu i ponedeljak od 8 do 15 sati, apoteka "Zdravlje" u subotu i utorak od 8 do 15.

Dežurna ambulanta biće ona u Pazaru koja će raditi od 7 do 19 sati, a isto radno vreme imaće i službe za zaštitu predškolske i školske dece, kao i kovid ambulanta.

Non-stop će dežurati Služba za hitnu medicinsku pomoć.


Leskovački Dom zdravlja dežura tokom praznika

Leskovčani će na pregled moći da odu u zdravstvenu ambulantu 4 u Ulici Svetozara Markovića, gde će služba Opšte medicine dežurati od 7 do 20 sati. Non-stop pacijente će primati i Dečiji dispanzer, dok će Služba kućnog lečenja raditi od 7 do 19 sati.

Hitna pomoć dežuraće tokom celog dana, dok će zdravstvene stanice u Pečenjevcu, Brestovcu, Manojlovcu i Guberevcu raditi od 7 do 14 sati.

Stomatološko odeljenje u glavnoj zgradi Doma zdravlja radiće svakog dana od 7 do 20 sati.

Ogranak Doma zdravlja u Grdelici dežuraće non-stop u prostorijama Hitne pomoći, dok će ambulante u Predejanu i Velikoj Grabovnici raditi od 7 do 14 sati.

Ambulanta Doma zdravlja u Vučju radiće od 7 od 14 sati, dok će odeljenje Hitne pomoći raditi stalno.

Kovid ambulanta u zdravstvenoj ambulanti broj 3 u Ulici Branislava Nušića 17, radiće svakog dana od 7 do 20 sati.


Zdravstvene ustanove u Prokuplju rade skraćeno

Dom zdravlja, Apoteka i Bolnica u Prokuplju radiće po sistemu prazničnog dežurstva. U Domu zdravlja u Prokuplju tokom praznika dežuraće Medicina rada i dečija služba pedijatrije od 7 do 19 sati.

Kovid ambulanta ove ustanove će raditi od 7 do 20 sati, dok ce Hitna služba raditi uobičajeno, 24 sata svakog dana.

Apoteka "Prokuplje" ce takođe skratiti radno vreme tokom praznika, pa će u petak raditi do 18 sati, subotu do 20, a u nedelju će raditi samo prva smena do 14 sati.

U ponedeljak će raditi do 18 i utorak do 21 sat, a po istom sistemu će raditi i apoteke ove ustanove u Blacu, Kuršumliji i Žitorađi.

U prokupačkoj Opštoj bolnici rad će biti organizovan u svim bolničkim odeljenjima po sistemu dežurstva i pripravnosti.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: