Izvor: Tanjug

Od 1. maja važe nova, pooštrena pravila prilikom ulaska u Bugarsku, saopštilo je Ministarstvo zdravlja Bugarske.

Privremeno je zabranjen ulazak osobama koje dolaze iz Indije, Bangladeša, Brazila i afričkih zemalja. Od te mere izuzeti su bugarski državljani i oni stranci koji imaju prebivalište i porodice u Bugarskoj.

Međutim, njima po ulasku u zemlju sledi desetodnevni karantnin, navodi agencija BTA. Svi ostali putnici koji ulaze u Bugarsku moraće da imaju dokument o tome da su revakcinisani i da je od tada proteklo najmanje 14 dana, ili da imaju potvrdu da su preležali kovid 19 (pozitivan PCR test ili antigenski test) ili negativni PCR test koji nije stariji više od 72 sata.

Među zemljama čiji građani mogu da imaju i rezultat brzog antigenskog testa koji nije stariji više od 48 sati pre ulaska u Bugarsku je i Srbija.

Ukoliko putnici prilikom ulaska u Bugarsku nemaju neki od navedenih dokumenta, u obavezi su da budu u desetodnevnom karantinu, koji može biti prekinut ako u međuvremenu dobiju negativni PCR ili brzi antigenski test koji potvrđuje da imaju antitela.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.