Magazin Srbija

Porodična firma za ubijanje pasa vedri i oblači, vlasnik lopatom pretukao aktivistkinju

avenija-mb-ubijanje-pasa

Ime firme Avenija MB ponovo je u središtu afere sa zlostavljenjem i ubijanjem životinja, zbog čega su aktivisti i ljubitelji životinja 28. aprila protestvovali ispred njenog sedišta u Vrnjačkoj Banji. Suočeni za optužbama da su na nameštenim tenderima dobijali poslove od 40 opština u Srbiji, a zauzvrat ubijali napuštene i vlasničke pse, ušli su u žustru svađu sa okupljenim aktivistima. Gužvu je iskoristio najstariji član porodice Stevanović, koji je lopatom preko ograde nekoliko puta udario jednu aktivistkinju.

Ispred sedišta firme Avenija MB kod Vrnjačke Banje (Novo Selo) okupili su se aktivisti i ljubitelji životinja da protestvuju, zbog sumnje da ista firma godinama ubija pse iz 40 opština. Tokom protesta, jedna aktivistkinja zadobila je povrede obe šake nakon što ju je otac vlasnika firme udario lopatom.

Firma Avenija MB koja je potpisala ugovor o saradnji sa 40 opština od Vojvodine do južne Srbije, na sebi nosi sumnju od strane udruženja za zaštitu životinja širom Srbije, da godinama unazad ubija pse iz opština sa kojima sarađuje.

Iz tog razloga, u sredu 28. aprila, zaštitnici životinja okupili su se ispred te firme, da bi, kako kažu, sprečili kršenje Zakona o dobrobiti životinja. Pored toga, udruženja traže odgovornost države za humano zbrinjavanje životinja, kažnjavanje neodgovornog vlasništva ali i bolje uslove u prihvatilištima.

Deo protesta možete videti na snimku koji je osvanuo na instagram profilu “Kućica za spas”.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Kucica za spas 🏡 (@kucicazaspas)

Na snimku se jasno vidi kako čovek, pred očima policije, bez pardona napada aktiviste lopatom ne bi li ih oterao. Pri ovom potezu povređena je žena, kojoj su obe šake završile u zavojima.

Aktivistkinja
Foto: djole.dog

Nakon incidenta, veterinarska inspekcija došla je posle brojnih poziva, ali nije uspela da uđe u prostorije firme jer joj vlasnik nije dozvolio, a čovek koji je ovoj ženi naneo povrede nije priveden.

Aktivisti kažu da im je sledeća stanica Uprava za veterinu, i da su motivisani isključivo ljubavlju prema životinjama, a ne bilo kojom vrstom interesa.

Takođe, važno je pomenuti da je na problem firme Avenija MB detaljno ukazao još 2015. godine ORPAK (Organization for the Rights & Protection of Animals Kruševac).

U ‘azilu’ u Požegi 687 pasa uhvaćeno, 126 uginulo, 454 ubijeno – za godinu dana!

Čitajte Luftiku na Google vestima

Kristina Bondžulić

Poetičan diskutant. Disciplinuje misli pisanjem

komentar

Klikni da objaviš komentar

1.4K Share
1.4K Share
Share via
Copy link