Nova vest
Košarka

Četvrtak, 29.04.2021.

16:45

Zvezdine košarkašice žele u evropsko takmičenje

Ženski košarkaški klub Crvena zvezda saopštio je da želi da kao šampion Srbije predstavlja državu u FIBA takmičenju, Evroligi ili Evrokupu.

Izvor: SS

Autor: SS

Zvezdine košarkašice žele u evropsko takmičenje
Foto: KK Crvena zvezda

"Smatramo da bi time naš prvi tim, koji je ove sezone bio najmlađi u domaćem prvenstvu i postao šampion, u kome se nalazi veliki broj reprezentativki mlađih selekcija, imao sjajnu priliku da nastavi da se razvija i stiče veliko iskustvo igrajući međunarodne utakmice za dobrobit srpske reprezentativne košarke", navodi se u saopštenju kluba.

ŽKK Crvena zvezda će o svojoj nameri obavestiti Košarkaški savez Srbije, koji kao krovna organizacija prijavljuje klubove učesnike međunarodnih takmičenja.

Klub je naveo da smatra da je vreme da šampion ponovo učestvuje u međunarodnim takmičenjima pod okriljem FIBA u kojima godinama nije bilo klubova iz Srbije.

"Ovu mogućnost vidimo i kao lepu priliku da se Crvena zvezda, kao najtrofejniji klub na ovim prostorima i nekadašnji prvak Evrope, vrati na međunarodnu košarkašku scenu posle 12 godina pauze", piše u saopštenju ŽKK Crvena zvezda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve