Najnovije vesti
Kultura
JUBILARNI 50. PUT NA SCENI Duo drama "Sudnji dan" večeras na sceni JDP

JUBILARNI 50. PUT NA SCENI Duo drama "Sudnji dan" večeras na sceni JDP

Gledana duo drama “Sudnji dan” Nila Labjuta u režiji Jane Maričić u kojoj igraju Aleksandra Janković i Milan Marić večeras će biti izvedena jubilarni 50. put na sceni Studio JDP, saopštilo je ovo pozorište.

Slušaj vest
0:00/ 0:00
Milan Marić i Aleksandra Janković u predstavi "Sudnji dan" Foto: Nenad Petrović / Ustupljene fotografije
Milan Marić i Aleksandra Janković u predstavi "Sudnji dan"

Komad prati priču o Benu koji se nalazi u stanu svoje šefice i ljubavnice Ebi u Njujorku dan posle velike nacionalne tragedije i događaja 11. septembra, koji će zauvek promeniti ceo svet.

Protagonista se nalazi pred neočekivanim izborom - vratiti se porodičnom životu koji je do juče vodio, ili iskoristiti priliku koja im se iznenada ukazala sada kada svi veruju da je on izgubio život u napadu na Svetski trgovinski centar.

Pročitajte još

Uzbudljiva psihološka drama delo je jednog od najznačajnijih savremenih dramatičara Nila Labjuta, koja pripoveda o dvoboju između polova i ljudi koji jedno pred drugim otkrivaju i ogoljavaju sve ranjive i tamne strane svojih bića i odnosa.

Predstava “Sudnji dan” učestvovala je na Međunarodnom festivalu malih scena u Rijeci (Hrvatska), na festivalu u Petrovcu na moru (Crna Gora), Festivalu duodrame u Topoli gde je proglašena najboljom predstavom.

Nagrade za najbolju žensku i mušku ulogu dobili su tandem Aleksandra Janković i Milan Marić i na Pozorišnim svečanostima “Žanki u čast" u Rabrovu gde je najboljom glumicom festivala proglašena upravo Aleksandra Janković.

Premijera je izvedena 18. novembra 2017. godine na Sceni Studio JDP i zanimljivo da je u to vreme glumac Milan Marić snimio ruski film “Dovlatov”, tako da je od tada postao najtraženiji među srpskim producentima i rediteljima filmova i TV serija.