');
Najnovije vesti
Blic Kultura

Film "The Machine" u kome igraju Bert Krajšer, Mark Hamil i Džimi Tetro, počinje sa snimanjem u Srbiji

Film kompanije Legendary Entertainment, The Machine (Mašina), počinje uskoro da se snima na lokacijama u Srbiji. U ovom ostvarenju uloge tumače popularni američki komičar Bert Krajšer, Džimi Tetro (Home Economics) i legendarni glumac Ratova zvezda, Mark Hamil.

Slušaj vest
0:00/ 0:00
Legendary logo Foto: Promo
Legendary logo

Zasnovan na istinitim događajima, film se oslanja na viralnu hit priču koju Bert iznosi na sceni, o svom iskustvu na studentskom putovanju u Rusiju devedesetih godina, gde se sprijateljio sa bandom lokalnih mafijaša i na kraju je primoran da im pomogne u pljački voza. Smešten u sadašnje vreme, film The Machine je priča o prošlosti jednog čoveka koja ga je konačno sustigla i načinima na koje ga doživljena avantura primorava da se suoči sa svojim ocem. Konačno se dobija odgovor na pitanje: šta bi bilo da je Eastern Promises akciona komedija?

Pročitajte još

Producent i reditej filma The Machine je Piter Atensio (Key & Peele, Keanu) ovenčan Emi nagradom, a producenti su i Bert Krajšer, Kejl Bojter (Legendary), Džudi Marmel (Levity Live); izvršni producent je Filip Vejli; asistent producenta Džej Ašenfelter, koproducent je Džonatan Ingliš zajedno sa srpskom produkcijskom kućom Balkanic Media (The Outpost, SEAL Team).

Glumci i ekipa nedavno su veoma raspoloženi stigli u Beograd, posle komičnih objava na društvenim mrežama Berta Krajšera i Marka Hamila, koje su obeležile njihov odlazak iz SAD-a .

Atensio je dodao: „Veoma smo zahvalni na srdačnoj dobrodošlici i neverovatnoj podršci koju smo dobili od lokalne zajednice, kao i od mnogih srpskih filmskih profesionalaca koji su takođe članovi ekipe, ispred i iza kamera. Radujemo se veoma uspešnom snimanju ovde u Beogradu. “

“Ponosni smo što je jedna svetska kompanija poput “Legendary Entertainmenta” odabrala baš Srbiju za realizaciju ovog ambicioznog projekta. Govorimo o najvećoj stranoj produkciji koja je došla da snima u Srbiju od osnivanja Srpske filmske asocijacije i uvođenja podsticaja za audio-vizulene produkcije, koje je 2016. godine uvela Vlada Republike Srbije. Zahvaljujući upravo tim podsticajima, obim produkcije je od 2016. utrostručen, Srbija je postala atraktivna destinacija za brojne strane produkcije, budući da je do sada privučeno više od 100 miliona evra direktnih stranih investicija i zaposleno više od 9.000 ljudi. Zbog svega navedenog proizvodnja audio vizuelnih sadržaja jedna od najrazvijenih grana kreativnih industrija u Srbiji“, ističe Ana Ilić, viša savetnica predsednice Vlade Srbije za kreativne industrije i turizam, koja predvodi tim nacionalne platforme „Srbija stvara“.