29. april  2021. 05.20  | Izvor: RTV

"Priče na zadatu temu: Male priče iz orkestra" na sceni SNP-a

NOVI SAD -

Pod sloganom „Priče koje pokreću“, Opera Srpskog narodnog pozorišta pokrenula je 160. sezonu, a svakog meseca ta tematika se produbljivala serijom tematskih koncerata. Inspirisani reakcijama publike i potrebom za konstantnim usavršavanjem, sledeća priča potiče iz samog ansambla i nosi naziv "Priče na zadatu temu: Male priče iz orkestra", a na repertoaru je večeras na sceni Jovan Đorđević.

„Naš orkestar jedan je od najboljih profesionalnih orkestara u Evropi sa više od 70 godina iskustva i isto toliko muzičara. Taj orkestar ima izuzetno širok repertoar, a nastupali smo u skoro celom svetu i pod svetskim dirigentima. To iskustvo i umeće sumirano je u ovih nešto preko sat vremena programa, posebno kreiranog za operske sladokusce”, dodaje Stankov.

"Priče na zadatu temu"– upravo je serijal koncerata za sladokusce. Ideja je pokazati da u ovim uslovima, opera kao umetnost, ima mnogo priča da ispriča uz nešto pomalo drugačije, čega inače nema na repertoaru. Dakle, operski program, uvek na drugu temu, u potpuno drugačijem, pitkom pakovanju. U skladu sa tim, jednosatni koncert, kojim će dirigovati maestro Aleksandar Kojić održaće se večaras u 19 časova na sceni „Jovan Đorđević“ Srpskog narodnog pozorišta.

Tagovi
Srodne vesti