Nova vest
Tenis

Sreda, 28.04.2021.

17:55

Britanac brani Novaka

Greg Rusedski, nekada četvrti teniser sveta, stao je u odbranu odluke Novaka Đokovića da ne učestvuje na Mastersu u Madridu.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Britanac brani Novaka
Foto: Profimedia

Turnir u centru "Kaha Mahika" igra se od 2. do 9. maja i Novak je poslednji šampion turnira iz 2019. godine.

Prošle godine se zbog pandemija koronavirusa nije igralo, a sada je mnoge iznenadilo to što je najbolji igrač sveta rešio da zaobiđe Madrid na putu priprema za učešće na Rolan Garosu.

Novak je nedavno posle poraza u polufinalu Srbija opena od Aslana Karaceva rekao da još ne zna kakav će mu biti plan, ali je očigledno brzo prelomio da ne putuje u Španiju.

Ipak, Rusedski smatra da je Novakova odluka sasvim logična, pre svega u svetlu turnira u Srbiji koji svakako želi da promoviše.

"Svi pričaju o odluci Novaka Đokovića da ne igra u Madridu. Setimo se da igrati u Madridu nije kao na Rolan Garosu. U Madridu loptice imaju visok odskok i igra se na većij nadmorskoj visini, a možda Novak želi i da podrži turnir kod kuće i napravi drugačiji raspored. Teško je prigovoriti nekom sa 18 grend slem titula", poručio je preko Tvitera bivši britanski teniser.

Novak je titulu u Madridu osvajao tri puta, 2011, 2016. i 2019. godine.

Ovo će mu biti četvrti put da ne igra na ovom Mastersu, prethodno je to bilo 2010, 2014. i 2015.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

33 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu