Ljubomir Fejsa i Miralem Sulejmani (© Star sport)
Ljubomir Fejsa i Miralem Sulejmani (© Star sport)

Partizanova ideja u sazrevanju: Ljuba Fejsa za jači vezni red

Vreme čitanja: 3min | sre. 28.04.21. | 18:35

Kašnjenje plata u Saudijskoj Arabiji i činjenica da u poslednje vreme ne igra za Al Ahli mogli bi da budu adut crno-belih u pregovorima

Mogle bi ponovo da prorade čvrste veze između Saudijske Arabije i Humske 1. Poslao je Partizan na Bliski istok poslednjih godina dosta igrača (Leonarda da Silvu Sozu, Lenadrea Tavambu, Nemanju Nikolića, Nemanju Miletića, Uroša Vitasa), a stidljivo se pominje mogućnost da iz arapskog sveta dobije pojačanje za narednu sezonu. I to u liku – Ljubomira Fejse.

Na crno-beloj strani Topčiderskog brda su suzdržani na pomen prvotimca Al Ahlija, međutim, prema saznanjima Mozzart sporta, iskusni vezista je označen kao potencijalno pojačanje srpskog viceprvaka i ta ideja polako sazreva u kancelarijama na stadionu poviše Autokomande. Na pomen Fejsinog imena u Partizanu su suzdržani, pre svega zato što znaju koliko je komplikovano „izvaditi“ fudbalera iz Džede, ali ljudima zaduženim za sklapanje tima, taj plan deluje i te kako primamljivo. Naročito posle vesti da je večiti rival na pragu pojačanja u liku Aleksandra Prijovića iz Al Itihada, pa bi eventualni angažman njegovog nekadašnjeg reprezentativnog kolege predstavljao odgovor večitom rivalu i pokazao da uprava Parnog valjka želi da oformi ekipu sposobnu da se aktivno uključi u trku za titulu naredne sezone.

Izabrane vesti

Fejsa je ugovorom vezan za Al Ahli do juna 2022. i kad se tako posmatra stvarnost deluje da Partizan nema šanse da dobije fudbalera koji je otišao na drugi kraj planete da bi zaradio ozbiljan novac. Mozzart sportu je rečeno da nekadašnji prvotimac Olimpijakosa i Benfike na papiru ima garantovanih 1.800.000 evra po sezoni. Problem je što se u arapskom svetu ono što piše u ugovoru često ne poštuje, plate kasne, pa je veliko pitanje koliko je Ljuba zaradio od kraja septembra kad je na poziv Vladana Milojevića stigao u Džedu. Kao i da li mu se ostaje u klubu kad tamo više nema trenera koji ga je doveo.

Partizanove šanse nisu velike, jer će Fejsa, ako se odluči da se vraća u Evropu, sigurno biti zatrpan unosnijim ponudama od onoga što bi crno-beli mogli da mu ponude, međutim, prošlost uči da je u slučaju povratnika u Partizan apsolutno sve moguće. Na prvu loptu „ne“ su rekli i Zoran Tošić, Lazar Marković, Miloš Jojić, Ivan Obradović, a na kraju su svi završili sa šalom „Moja kuća“ na promociji. Iako nije dete kluba...

Fejsa se uklapa u profil igrača kakvog Partizan traži ukoliko ovog leta proda Sašu Zdjelara i, prema najavama, rastane se se sa Bibarsom Nathom. Njegovo iskustvo iz Grčke i Portugala, gde se naosvajao trofeja, navikao da igra pod pritiskom, taj šampionski mentalitet i profesionalizam i te kako bi dobro došli sadašnjem sastavu. Trener Aleksandar Stanojević dobio bi igrača u kog uvek može da se pouzda, bez obzira na godine (32) i u tom slučaju bi ga konačno zaista trenirao. U prvom mandatu aktuelnog trenera Ljubomir se mučio sa povredama i odigrao je samo dve utakmice pod Stanojevićevim vođstvom pre nego što je leta 2011. prodat Olimpijakosu.

Ove sezone momak iz Kacure, nagoveštenog potencijala u kulskom Hajduku, skupio je 18 mečeva u prvenstvu Saudijske Arabije. U poslednjih pet kola nije ga bilo u sastavu. Možda crno-beli zaigraju (i) na tu kartu.



tagovi

FK PartizanLjubomir FejsaAl AhliAl Ahli Džeda

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara