Košarka

Povele 2:0 protiv Feniksa: "Orlice" na pragu istorijske titule

Povele 2:0 protiv Feniksa: "Orlice" na pragu istorijske titule
Foto: N.N | Povele 2:0 protiv Feniksa: „Orlice“ na pragu istorijske titule

Košarkašice Orlova nalaze se na korak od šampionske titule, prve u istoriji kluba.

„Orlice“ su danas povele sa 2:0 u finalnoj seriji plej-ofa za prvaka BiH protiv ekipe Feniksa i sada ih jedna pobjeda dijeli od naslova prvaka. Ukoliko se to desi osvojiće duplu krunu čime će staviti tačku na najbolju sezonu u istoriji kluba.

Izabranice Dragane Svitlice su u drugoj utakmici kao nominalne gošće slavile sa ubjedljivih 79:50, a već u subotu imaće prvu meč loptu kada se igra treći susret. Orlovi su bili bolji rival u tokom cijelog susreta kojeg su kontrolisale od početka do kraja, a na poluvrijeme se otišlo pri rezultatu 41:28.

U nastavku domaće nisu imale snage da se vrate u meč. Imale su gošće i plus 20 u trećem periodu i već tada su mogle slaviti novu veliku pobjedu. U pobjedničkom timu Tamara Rajić je bila najraspoloženija sa 18 poena, s tim da je isključena krajem trećeg perioda. Veoma dobru rolu imala Vladika Erak sa 18 poena i 11 skokova. Na svom nivou je bila i bh. repezentativka Dragana Domuzin koja susret okončala sa 16 poena, te 6 asistencija i 5 skokova. Vrijedi izdvojiti i Marinu Ristić sa 10 koševa i devet asistencija.  

U domaćem sastavu Patricia Bura je postigla 16 poena uz 17 skokova, Nikolina Babić 14 koševa. Treća utakmica finala igra se u subotu kada će domaćin ponovo biti Orlovi.   

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije