Ekonomija

0

Mihajlović sa direktorima Svetske banke i IFC o zelenoj energetici

Autor: TKĐ

Izvor: Beta

Mihajlović sa direktorima Svetske banke i IFC o zelenoj energetici

Izvor: Beta/ZORAN PETROVIC

Ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović razgovarala je danas sa direktorom Кancelarije Svetske banke u Srbiji Stivenom Ndegvom i regionalnim menadžerom za centralnu i jugoistočnu Evropu Medjunarodne finansijske korporacije (IFC) Arijem Naimom o novim investicijama, zelenoj energetici i saradnji na projektima u oblasti energetike i rudarstva.
 
On je rekla da četiri nova zakona koja su doneta u oblasti energetike i rudarstva predstavljaju prvi korak u energetskoj tranziciji, ali su važni i za privlačenje novih investicija u oblasti energetike.
 
"Naša vizija su zelena energetika i zelena Srbija i na tome ćemo raditi i kroz dva strateška dokumenta koja pripremamo, a to su integrisani nacionalni plan za energetiku i klimu i nova strategija razvoja energetike. Verujem da možemo da radimo zajedno, kako na razvoju obnovljivih izvora energije, tako i u oblasti energetske efikasnosti, kao i na pitanjima iz oblasti rudarstva koja su u vezi sa energetskom tranzicijom", rekla je Mihajlović.
 
Stiven Ndegva rekao je da je u prethodnom periodu uradjen veliki zajednički posao u saradnji Svetske banke sa potpredsednicom Mihajlović i njenim timom i istakao da će u narednom periodu težište biti posebno na obnovljivim izvorima energije, ali i problemu energetskog siromaštva.
 
Ari Naim pohvalio je izradu novih zakona iz oblasti energetike i istakao da energetska tranzicija zahteva značajne investicije privatnog sektora, navodi se u saopštenju Ministarstva rudarstva i energetike.
 
Кako je naveo, IFC ostaje posvećen podršci projektima u oblasti energetike, kako kroz opredeljivanje resursa za podršku privatnim investitorima, tako i ekspertizom u oblasti zelene energije.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR