Kristijan Borha slavi sa saigračima (©Reuters)
Kristijan Borha slavi sa saigračima (©Reuters)

Kopa Libertadores: Bum-bum Borha razbio Velez; Gabigol nastavlja da rešeta - osmi meč i sedam golova (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | sre. 28.04.21. | 02:08

Stari vuk Hulk sam dobio Ameriku, pobede Atletika, Flamenga i LDU Kita

Tri utakmice na otvaranju drugog kola Kopa Libertadores i tri pobede domaćina! Sve tri, značiće ovo kladiocima dosta, uz zaokružen tip GG&3+. Flamengo je nastavio tamo gde je stao protiv Veleza, dok su LDU Kito i Atletiko Mineiro došli do prvih trijumfa u novom izdanju elitnog južnoameričkog klupskog takmičenja.

Flamengo je na svom terenu rutinski dobio Union Kaleru rezultatom 4:1 (2:0), a ponovo je u centru pažnje bio Gabrijel Barbosa Gabigol! Momak čiji je boravak u Evropi bio za zaborav posle neuspelih epizoda u Interu i Benfiki nastavlja da beleži impresivne partije u domovini gde rešeta protivničke mreže redom. Osam utakmica - sedam golova! Dva protiv čileanskog predstavnika u Kopa Libertadores čime je samo potvrdio strašnu formu i da bi predstojećeg leta i te kako mogao da bude ponovo zanimljiv klubovima s ove strane Atlantika, ako neko bude spreman da se kocka s njegovim nepredvidivim duhom...

Izabrane vesti

Tim Rožerija Senija je ceo posao odradio već u prvom poluvremenu, kada su terenom čuvene Marakane plesali Gabigol i De Araskaeta. Urugvajski vezista prvo je namestio gol svom napadaču i već posle pola časa igre na semaforu je stajalo 1:0, da bi upravo on samo nekoliko trenutaka kasnije i sam ušao na listu strelaca čime je postalo jasno da Flamengo neće imati većih problema da overi tri boda.

Umesto dosadne, jednolične utakmice neizvenost smo dobili pogotkom Sebastijana Saeza u 57. minutu, ali isti je samo doveo do toga da se domaćin razgoropadi i napuni mrežu Uniona do vrha. Gabigol je stavio šape na tri boda posle gola u 79. minutu na asistenciju Bruna Enrikea, da bi vezista Pedro postavio konačnih 4:1 samo minut pošto je ušao na teren.

Dok je u Riju Flamengo gazio Union, u Belo Orizonteu je sve bilo u znaku Hulka! Stameni Brazilac konačno je povratio samopouzdanje pošto je bio strelac oba pogotka u trijumfu nad Amerikom de Kali rezultatom 2:1 (0:0).

Zabrinuo je mnoge Hulk zbog nedostatka prave forme u poslednjih nekoliko utakmica, ali konačno se razbudio, raspucao i razigrao! Preko sedam sati se njegovo ime nije pojavilo na listi strelaca, pa BUM - u ovoj noći dva komada.

Prvo je to učinio sa kreča u 58. minutu karakteristično snažnim udarcem u donji desni ugao, da bi samo pet minuta kasnije razrešio sve dileme preciznim udarcem "na prvu" iz naleta koji golman protivničkog sastava nije mogao da isprati.

Da se ipak domaćin ne opusti pobrinuo se Luis Sančez samo osam minuta pošto je ušao na teren prelepim udarcem s preko 20 metara! Uz nešto oko petnaestak minuta na semaforu očekivalo se da ćemo videti pravu dramu na Mineirau. Desilo se nešto mnogo više. Duboko u nadoknadi vremena popustili su živci igračima oba tima, došlo je do verbalnog, umalo i fizičkog sukoba, zbog čega je glavni sudija utakmice reagovao i počeo da rešeta kartonima! Atletiko je izgubio Natana zbog direktnog crvenog kartona, dok je njegov saigrač Alan Franko samo opomenut, baš kao i Kristijan Arijeta kome je arbitar prvo pokazao put u svlačionicu, ali je onda ipak promenio odluku i udelio samo žuti karton...

U Grupi G efikasnu pobedu odneo je i LDU Kito protiv Veleza - 3:1 (1:1).

Ono što su Gabigol i Hulk napravili uradio je ove večeri i Kristijan Borha! Nekadašnji golgeter Crvene zvezde zablistao je u novom meču tima iz domovine i sa dva gola izrežirao pobedu koja LDU Kito lansira na drugu poziciju na tabeli.

Kito je zahvaljujući Borhi probio led već u 28. minutu posle strašnog udarca glavom i asistencije Bilija Mine direktno iz kornera. Čekao se Borha preko šest i po sati da uđe u svoj prepoznatljivi ritam i to je učinio u pravi čas. Svoj drugi gol na utakmici Borha je postigao u 53. minutu posle maestralnog udarca sa oko 20 metara! Ne može se baš reći u maniru Lea Mesija ili Arjena Robena, ali nešto jako blizu tome, bar u smislu koliko je dobro plasirana lopta u ugao protivničkog gola. Konačni rezultat postavio je Matijas Zunino u 65. minutu.

KOPA LIBERTADORES - 2. kolo

Grupa G, sreda

Flamengo – Union Kalera 4:1 (2:0)

/Barbosa 31, 79, De Araskaeta 34, Pedro 85 – Saez 57/

LDU Kito – Velez Sarsfild 3:1 (1:1)

/Martinez 28, 53, Zunino 65 – Galdames 42/

Grupa H

Sreda

Atletiko Mineiro - Amerika de Kali 2:1 (0:0)

/Hulk 58, 63 - Sančez 75/

23.55: (1,43) Sero Portenjo (4,40) Deportiva La Gvaira (7,75)



tagovi

FlamengoAtletiko MineiroDe AraskaetaGabrijel Barbosa GabigolHulkLDU KitoKristijan Borha

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara