Zinedin Zidan (©Reuters)
Zinedin Zidan (©Reuters)

I Zidan zna kako protiv najboljih: Kuman, Klop, Simeone, Konte, Tuhel - niko nije dobio Real

Vreme čitanja: 3min | sre. 28.04.21. | 00:59

Francuz ipak razmišlja o revanšu i kako da napadne Čelsi u Londonu

Tomas Tuhel je posle prvog meča polufinala Lige šampiona u Madridu i rezultata 1:1 govorio o tome kako je Čelsi “trebalo da reši susret već u prvom poluvremenu“, dok njegov kolega Zinedin Zidan smatra da je rezultat fer, što najavljuje zanimljiv revanš za sedam dana na Stamford Bridžu.

Čelsi je bolje odigrao prvo, Real Madrid drugo poluvreme i Zidan je zadovoljan.

Izabrane vesti

“Živi smo“, bilo je prvo što je legendarni Francuz izjavio posle utakmice, da bi zatim nastavio:

“Igrali smo mnogo bolje od njih u drugom poluvremenu, imali smo više šansi. Oni su počeli bolje i bili jako brzi. Zato je rezultat korektan za obe strane“.

Sreda, 21.00: (2,95) PSŽ (3,45) Mančester Siti (2,35)

Zidan je mnoge iznenadio odlukom da utakmicu počne sa trojicom štopera, te Danijem Karvahalom i Marselom po bokovima.

“Hteli smo da ih odguramo od svog gola, malo, po malo. Ali, kada to ne uradiš postane teško. Bilo je teško dok nismo postigli gol za izjednačenje, posle je to izgledalo bolje. Od tog momenta smo kontrolisali utakmicu. Imamo čemu da se nadamo u revanšu. Srećni smo zbog rezultata i onoga što smo uradili“.

Posle klimavih pola sata u Madridu, da li i u Londonu izaći pred Čelsi sa tri štopera ili opet menjati nešto?

“Kada se spremaš za utakmicu, moraš da imaš sve pojedinosti, detalje spremne. Znamo da dobro igramo u gostima, ali ne smemo da zaboravimo ni njihov takmičarski karakter, 16 utakmica nisu primili gol, što samo pokazuje njihovu ozbiljnost. U polufinalu su s razlogom“.

Televizijske kamere uhvatile su momenat kada je Karim Benzema napuštao teren u drugom minutu nadoknade i kratak razgovor sa Zinedinom Zidanom...

“Ne bih o tome, to je nešto između nas. Lična je stvar i emotivna. Karim radi impresivne stvari“.

Real Madrid i dalje pati mnogo jer osim Karima Benzeme nema raspoloženog strelca...

“Potrebni su mi svi i trudimo se da postignemo što više golova. Nije lako kada igrači nisu u potpunosti spremni, ne možete ni da očekujete da ćemo da postižemo tri-četiri gola po meču, jer je to sada mnogo teže“.

Pohvale španske javnosti posle meča zaslužio je Eder Militao koji je odigrao jedan od najboljih mečeva u dresu Reala.

“Odigrao je dobro, ali ne bih nikoga izdvajao posebno. Bilo nam je teško da uspostavimo kontrolu, ali kada smo to uradili, sve je bilo lakše. Srećan sam zbog svojih igrača“.

Poput Tomasa Tuhela koji još ne zna za poraz protiv evropske trenerske elite, tako ni Zinedin Zidan ove sezone još nije poražen u nadmudrivanju sa svojim kolegama. Po pobeda i remi protiv Atletika Dijega Simeonea i Liverpula Jirgena Klopa, po dva trijumfa protiv Intera Antonija Kontea i Barselone Ronalda Kumana, večeras nerešen ishod protiv Tuhelovog Čelsija...

“Mnogo mi je važnije od svega toga da vidim kod igrača veru da su spremni da naprave cilj zbog kojeg igramo. Svesni smo kvaliteta koji imamo i svega što možemo da napravimo. Nije lako kada igrate na svaka tri dana protiv timova koji su poput Čelsija. Ali verujem da radimo dobru stvar, pa čak da možemo da budemo i bolji. Sada moramo da idemo u London s namerom da postignemo gol kako bismo jurili prolaz“.

Sve u Madridu najviše zanima – hoće li Serhio Ramos biti spreman za revanš? Realov kapiten se i dalje oporavlja od virusa korona, mada je prvi meč protiv Čelsija posmatrao s tribina i uoči susreta došao je u tunel kako bi pružio podršku saigračima...

“Nadam se da hoće, sada ne mogu ništa da kažem. Čekamo ga, kao i Fedea Valderdea, Ferlana Mendija i sve ostale“.

Zidan svakako najavljuje da će za predstojeći susret protiv Osasune u Madridu odmarati one koji su se protiv Čelsija najviše potrošili.

“Moramo da odmorimo igrače. Čeka nas meč u subotu, pa onda revanš u sredu i moramo da budemo spremni. Videću da izbalansiram minute“.



tagovi

Real MadridZinedin ZidanLiga šampiona

Obaveštavaj me

Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara