');
Najnovije vesti
Blic Vesti Svet

Proglasio se za "TEHNOKRALJA", posvađao sa Bilom Gejtsom, a sada je izneo novu neverovatnu tvrdnju: JA SAM SPECIJALNI AGENT

Nikad dosta iznenađenja sa Ilonom Maskom. Američki milijarder, južnoafričkog porekla, koji je nedavno preuzeo novu zvaničnu titulu “tehnokralja” u “Tesli” sada tvrdi da radi ni manje ni više nego za američku Tajnu službu.

Slušaj vest
0:00/ 0:00
Ilon Mask Foto: Filip Singer / EPA;
Ilon Mask

Mask je donirao 990 miliona dolara Republikanskom nacionalnom komitetu 7-8. januara i zaveo svoje zanimanje kao “specijalni agent” američke Tajne službe, pokazali su podaci Federalne izborne komisije.

Ilon Mask
Foto: ALEXANDER BECHER / EPA;
Ilon Mask

Nema dokaza da Mask ima bilo kakve veze sa američkom Tajnom službom, piše “Biznis insajder” podsećajući da je milijarder tokom prethodnih donacija, između 2018-2020. naveo kao svog poslodavca kompaniju “SpejsX”, a na jednoj “Teslu”. Mask je izvršni direktor obe kompanije.

Ni iz “Tesle” ni iz “SpejsX-a” nisu se još oglasili sa komentarom u vezi njegovog “drugog zanimanja”.

Pročitajte još

U dokumentu koji je specijalni agent Mask podneo Federalnoj komisiji naveo je da je njegova adresa u Litl Elmu, gradiću u širem području Dalasa. Mask je jedan od pokretača tehnološke migracije iz Silicijumske doline u Teksas. On kaže da pokušava da podigne novi grad zvan Starbejs (zvezdana baza) u postrojenju za lansiranje “SpejsX-a” u Teksasu.

Mask je ranije davao donacije i demokratama i republikancima. Kako pokazuju dokumenta Komisije, prethodno je pomogao predsedničke kampanje Hilari Klinton, Baraka Obame i Džordža Buša mlađeg. Takođe je početkom prošlog novembra dao 14 donacija, svaku po 2.800 dolara, nizu republikanskih i demokratskih senator, uključujući Gerija Pitersa iz Mičigena i Dena Salivana iz Aljaske.

Ekscentrični milijarder je u martu zvanično dobio novu titulu “tehnokralja Tesle”, iako je zadržao direktorsku funkciju. Istovremeno je njegov finansijski direktor u kompaniji Zek Kirkhorn dobio novu titulu “gospodara novčića”.

Nedugo nakon toga omogućio je Amerikancima da kupuju “Tesla” automobile kriptovalutom i raspisao oglas za zapošljavanje 10.000 radnika ističući da “diploma nije uslov”.

Majmun tokom eksperimenta Maskove kompanije Neuralink
Foto: neura.link / Profimedia
Majmun tokom eksperimenta Maskove kompanije Neuralink

U međuvremenu je uspeo da sa svojom kompanijom “Boring” otvori podzemni tunel u Las Vegasu, takozvani “Vegas lup”, a preko “Neuralinka” obavi eksperiment sa majmunom čiji su mozak povezali sa kompjuterom, a čije su rezultate neki stručnjaci osporili.

Stigao je i da se ponovo posvađa sa kolegom milijarderom Bilom Gejtsom, ovaj put na temu vakcina.