Hari i Megan organizuju koncert za kupovinu vakcina za najsiromašnije zemlje

Showbiz 27. apr 202120:43 0 komentara
JUSTIN TALLIS/AFP

Britanski princ Hari i njegova supruga Megan biće predsedavajući akcije organizacije Global Citizens za osiguranje ravnomerne isporuke vakcina najsiromašnijim zemljama.

Vojvoda i vojvotkinja od Saseksa pojaviće se na koncertu „Vaks Lajv – Koncert za ponovno ujedinjenje sveta“ (Vax Live: The Concert to Reunite the World), koji će biti snimljen u nedelju na stadionu Sofi u Los Anđelesu, a biće emitovan na američkim televizijama ABC, CBS, FOX, na YouTube i radio stanicama 8. maja.

Ovaj događaj najavila je neprofitna organizacija Global Citizens koja radi na suzbijanju siromaštva.

Direktor organizacije Hju Evans rekao je za AP da do aprila 60 zemalja u svetu još nije dobilo nikakvu anti kovid vakcinu.

Predsednik SAD Džo Bajden i potpredsednica Kamala Haris pojaviće se tokom emitovanja koncerta kao deo inicijative „Mi to možemo“ (We Can do this) o povećanju poverenja u vakcine protiv kovida-19.

Francuski predsednik Emanuel Makron, kanadski premijer Džastin Trudo i hrvatski premijer Andrej Plenković takođe će se pojaviti u emitovanju koncerta, koji će voditi Selena Gomez, a među izvođačima će biti Dženifer Lopez.

Hari i Megan predvode akciju sakupljanja novca za program raspodele vakcina Kovaks, za isporuku vakcina siromašnim zemljama.

Više vesti o kovidu-19 i posledicama pandemije u zemlji i svetu čitajte na stranici Koronavirus.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!