Foto: ABA liga
Foto: ABA liga

RASPLET: Zvezda na Igokeu u plej-ofu, Mornar dobitnik ruleta

Vreme čitanja: 2min | uto. 27.04.21. | 19:35

Cedevita najveći gubitnik

Posle veoma neizvesne i pomalo lude trke u završnici ligaškog dela ABA lige, poznati su parovi plej-ofa: Tamo će igrati Crvena zvezda – Igokea i Budućnost – Mornar!

Znalo se i pre današnjih mečeva da je Zvezda sigurno prva, da je Budućnost druga, te da je Igokea već obezbedila prolazak dalje. Upravo su Igosi dočekali Mornar i izgubili rezultatom 79:88, čime je Mornar ne samo prošao dalje, već će to uraditi sa pozicije broj tri. I zato je Igokea četvrta. Da je slavila, bila bi treća. Ovako će tim Dragana Bajića na prvoplasiranu Crvenu zvezdu u polufinalu. A u drugom polufinalu gledaćemo crnogorski okršaj.

Izabrane vesti

Cedevita Olimpija je dugo bila favorit da prođe dalje ispred Mornara, ali su Barani pobedama protiv Budućnosti i sada Igokee iskoristili loš period Zmajčeka i prošli u doigravanje.

Jedina šansa Slovenaca bila je da dobiju Megu kod kuće, a da Igokea nadigra Mornar. Međutim, to se nije dogodilo. Barani su "sa zvukom sirene" prošli u plej-of. Cedevita je eliminisana. Iako je uspela da preokrene protiv Mege i da slavi sa 85:79 u Stožicama.

Tako je ovaj čudni i veoma neizvesni ligaški deo ABA lige dobio epilog. Mornar je po drugi put u istoriji kluba izborio doigravanje.

Tek slede najveća uzbuđenja.

Mornar je na startu iskoristio činjenicu što je Igokea igrala bez Karmajkla i Klemonsa i videlo se koliko mu je stalo da dobije ovu utakmicu što se ocrtalo u 51 poenu Barana u prvom poluvremenu.

Igosi su dobijali doprinos Nikole Jovanovića ispod koša, ali je spoljna linija tima iz Laktaša podbacila i Mornar je često bio u nadređenom položaju na ovom meču.

Sa druge strane, Nidam i Nemanja Vranješ su uspešno bušili mrežicu Igokee i na osam minuta pre kraja Barani su držali prednost od 10 poena prednosti. Samim tim su došli na korak da prođu u plej-of sa treće pozicije, a samim tim i da eliminišu Cedevitu.

To su na kraju i uspeli.

Najefikasniji kod Mornara bili su Nidam sa 18 i odlični Smit sa 15 poena. Nikola Jovanović ubacio je 20 za Igokeu, a 15 je dodao Fundić. Jaka Blažič je upisao čak 30 poena u pobedi Cedevite, dok su kod gostiju najbolji bili Marko Simonović sa 15 i Matković sa 14 poena. Ispostavilo se da je to Pirova pobeda. Iako je Mega vodila ubedljivo tokom prvog poluvremena.

ABA LIGA

Ponedeljak

FMP – Krka 91:85

/Radonjić 18 – Barič 20/

Partizan – Krka 80:58

/Jaramaz 13 – Babić 13/

Borac – Cibona 77:82

/Novaković 15 – Novačić 21/

Zadar - Crvena zvezda 70:90

/Karter 13 - Dobrić 16/

Utorak

Cedevita Olimpija - Mega 85:79

/Blažič 30 - Simonović 15/

Igokea - Mornar Bar 79:88

/Jovanović 20 - Nidam 18/

 


 


tagovi

Nemanja VranješDerek NidamDžejkob PulenABA liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara