Kako je Njujork umalo "ukrao" Lebrona Džejmsa

Kako je Lebron Džejms umalo postao član Njujork Niksa i šta su oni uradili da ga privole, objašnjava Athletic.

Izvor: SN

Utorak, 27.04.2021.

18:15

Kako je Njujork umalo
EPA/JOHN G. MABANGLO

"Svi se plaše da javno govore o Medison Skver Gardenu", rečeno je tada 2010. godine u jednom video snimku koji je okupio Karmelu i Tonija Soprana, glavne junake kultne televizijske serije.

Da, to je sve bio deo grandioznog plana Njujork Niksa da 2010. godine u svoje redove dovedu Lebrona Džejmsa, koji je na kraju otišao u Majami zajedno sa Krisom Bošom.

Nada mnogih Njujorčana se ugasila kada je "The Decision" bio Majami Hit. Tadašnji agent Lebrona Džejmsa je, ironično, bio sadašnji predsednik tima: Lion Rouz.

Pitate se kakve to veze ima porodica Soprano sa Lebronom Džejmsom i njegovim dolaskom u Njujork Nikse? Postojao je gotovo savršeni video snimak iz Lebronove omiljene serije "Sopranovi" u kom Karmela i Toni slave njegov dolazak.

Bio je tu i Robert Deniro i još neki slavni glumci, kojima je bio cilj da Lebron dođe u Nikse, sve je specijalno snimljeno da izgleda kao deo serije.

"Niko od nas nije imao kopije tog snimka. To je bila stroga tajna. Otkako je snimljen, jedini primerak je ostavljen u dobro zaključanu akten tašnu", rekao je Džonatan Hok, režiser serije "Porodica Soprano".
EPA-EFE/JASON SZENES SHUTTERSTOCK OUT
Roko Karuzo, producent ovog projekta, uopšte nije fan Njujork Niksa niti NBA lige, već mu se dopao projekat i za njega je to bio samo još jedan posao, a pojma nije imao da njegov rad nikada neće ugledati svetlost dana.

"Spremao sam se za nešto veliko, za snimak koji će obići planetu. Potrošili smo mnogo novca na snimanje i da dovedemo poznate ličnosti i da sve organizujemo da prikažemo Lebronu Džejmsu... Kao savršeni muzički album koji niko neće čuti", objasnio je Roko Karuzo.

Niksi su tim koji Njujorčani vole, čak je i pokojni Džejms Gandolfini voleo Nikse i zbog toga je dozvolio da se u njegovom stanu na Menhetnu snimi jedna scena tog filma za Lebrona Džejmsa.

"On je mislio da će sve biti zabavnije tako i već za par dana smo bili u njegovom stanu. Džejms nije izgledao kao Toni Soprano, čak je imao i dugačku bradu pa nam je palo na pamet da je on u programu zaštite svedoka i da zbog toga izgleda drugačije. Sve je bilo savšreno autentično", objašnjava Hok.

Da je Lebron Džejms došao u Nikse i mi bismo videli taj video snimak, ovako, možemo samo da zamišljamo... Ipak, Niksi su uradili sve što je u njihovoj moći da "ukradu" Lebrona, ali je on bio čvrsto rešen da ode u Majami.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: