"Pogubili ih teroristi"

Dvojica španskih novinara, koji su nestali u ponedeljak u Burkini Faso, ubijeni su, potvrdio je danas španski premijer Pedro Sančes.

Izvor: B92

Utorak, 27.04.2021.

15:36

lustracija: EPA-EFE/ Sascha Steinbach

"Najgore vesti su potvrđene", naveo je Sančes na svom nalogu na Tviteru i uputio saučešće porodici dvojice muškaraca.

Španski premijer je ubijene novinare identifikovao kao Davida Beriaina i Roberta Fraila, prenosi Rojters.

Dvoje novinara nestalo je u ponedeljak, zajedno sa državljaninom Republike Irske i Burkine Faso u oblasti u blizini granice sa Beninom, nakon što su naoružane osobe napale konvoj snaga bezbednosti i iseljenika.

Špansko Ministarstvo spoljnih poslova ranije danas je saopštilo da izgleda da pronađena tela dve osobe u Burkini Faso pripadaju španskim novinarima, koji su oteti dok su snimali dokumentarac.

Dvoje Španaca, državljanin Irske i lokalni vojnik oteti su u blizini prirodnog rezervata u Burkini Faso. Četvrti član grupe, pripadnik oružanih snaga Burkine Faso, i dalje se vodi kao nestao.

Niko za sada nije preuzeo odgovornost za napad, koji se dogodio u ponedeljak na putu koji vodi do rezervata Pama.

Burkina Faso suočava se sa sve dobljom bezbednosnom krizom pošto grupe, povezane s Al Kaidom i takozvanom Islamskom džavom, vrše napade na vojsku i civile, uprkos pomoći koju im pružaju snage Francuske i Ujedinjenih nacija.

Trojicu Evropljana koji su nestali posle oružanog napada na istoku Burkine Faso, dvojicu Španaca i jednog Irca, "pogubili su teroristi", potvrdio je danas za agenciju Frans pres visoki bezbednosni zvaničnik te zemlje.

"Jako nam je žao ali teroristi su pogubili trojicu zapadnjaka", rekao je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: