Najnovije vesti
Vesti Hronika
KRAO U CRKVI Meštani uhvatili lopova, iz porte odneo pare i kafu

KRAO U CRKVI Meštani uhvatili lopova, iz porte odneo pare i kafu

Meštani Božinjevca uhvatili su danas muškarca za koga sumnjaju da je krao u crkvi u njihovom selu i predali ga policiji. Radi se o osobi (46) iz Klinovca koja je, pored novca, iz crkve odnela i 200 grama kafe, a uhvaćen je sasvim slučajno, pišu Bujanovačke.

Slušaj vest
0:00/ 0:00
Policija udes uviđaj Srbija pokrivalica Foto: Nenad Mihajlović / RAS Srbija
Policija udes uviđaj Srbija pokrivalica

Dalibor Tasić, predsednik MZ Božinjevac kaže da je osumnjičenog najpre primetio kod crkve, a da je on nakon toga došao kod njega u prodavnicu.

- Nekoliko puta smo ga viđali u selu, poslednji put kada nam je takođe opljačkana crkva. Počeo sam sa se interesujem ko je i odakle je, odgovorio je da je palio sveću u crkvi. Bio mi je sumnjiv pa sam mu rekao sa ću pozvati policiju. Odmah je iz džepa izvadio tačno 1.873 dinara, i još 200 grama kafe, uz priznanje da je ukrao iz crkve - prepričava Tasić.

Pročitajte još

On je odmah potom pozvao policiju a patrola je ubrzo stigla:

- On je i policajcima priznao krađu, svi mi prisutni u prodavnici dali smo izjave i, kako mi je rečeno, predmet je prosleđen tužilaštvu - priča Tasić.

On dodaje da je u nedelju, na Cveti, sakupljeno 4.200 dinara priloga, novac koji je istog dana stavljen u blagajnu, a novac pronađen kod osumnjičenog vernici su ostavljali kasnije.

Crkva je juče bila otključana, a Bujanovačke su ranije pisale o krađi kada je na njoj razbijen prozor.