Društvo

Radnici Intesa Sanpaolo banke BiH u akciji pošumljavanja

Radnici Intesa Sanpaolo banke BiH u akciji pošumljavanja
Foto: N.N. | Radnici Intesa Sanpaolo banke BiH u akciji pošumljavanja

SARAJEVO - Radnici Intesa Sanpaolo banke BiH su danas nakratko napustili svoja radna mjesta kako bi se uključili u akciju pošumljavanja povodom obilježavanja Dana planete Zemlje.

Akcija je sprovedena uz stručnu podršku KJP "Sarajevo šume" i 560 mladih sadnica četinara posađeno je na padine planine Igman, što odgovara ukupnom broju zaposlenika Intesa Sanpaolo banke BiH.

"Svakog 22. aprila se u cijelom svijetu simbolično obilježava Međunarodni dan planete Zemlje i ovog puta smo željeli da na najbolji način damo naš doprinos. Zaštita i obnova prirodne sredine, pogotovo šumskog blaga, je sigurno pravi put i zato smo organizovali ovu akciju. I pored velikih obaveza i ograničenog kretanja zbog pandemije kovid-19 zaposlenici Intesa Sanpaolo banke BiH su se rado odazvali pozivu", kazala je Edina Smajović-Listo, direktorica Direkcije za HR i organizaciju Intesa Sanpaolo banke BiH.

Intesa Sanpaolo Banka BiH se tokom cijele godine uključuje u društvenoodgovorne projekte u BiH, a akcijom pošumljavanja na Igmanu su svoj neposredni doprinos dali njeni zaposlenici.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije