Nova vest
Košarka

Utorak, 27.04.2021.

11:30

Mornar "ukrao" Ciboni jedan od retkih dragulja

Hrvatski košarkaš Lovro Gnjidić preći će na kraju sezone iz Cibone u Mornar.

Izvor: B92

Autor:B92

Mornar
Foto: ABA liga

Ova vest ne bi bila preterano značajna u košarkaškim krugovima da nije u pitanju jedan od najtalentovanijih hrvatskih igrača.

Gnjidić je 20-godišnji plejmejker, a ove sezone je prosečno beležio 6,1 poena uz 2,1 asistencija, 1,9 ukradenih i 1,6 skokova na manje od 15 minuta po utakmici.

Hrvatski mediji ističu da su u redovima Cibone prevideli Gnjidićev potencijal dok su čekali da drugi dragulj "vukova" Roko Prkačin potpiše prvi profesionalni ugovor.

U međuvremenu je Gnjidić odstranjen iz tima od strane tedašnjeg trenera Ivana Velića jer je propustio jedan trening, prvi nastup u ABA ligi je imao tek u sedmom kolu, a redovno je počeo da igra uz osetniju minutažu tek u drugom delu sezone.

Situaciju su iskoristili Barani koji su uvideli njegov talenat i za nepotvrđen iznos odštete doveli ga godinu dana pre isteka ugovora sa Cibonom.

A Cibona bi na leto lako mogla da ostane i bez talentovanog Prkačina, jer ukoliko NBA operativci procene da bi mogao da bude izabran u prvoj rundi NBA drafta, on će izaći na draft i shodno tome napustiti i Zagreb.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu