Najnovije vesti
Vesti Društvo
Penzionerima u Rumi URUČENI VITAMINI Kisić Tepavčević i Đerlek: Najstariji pokazali najviše discipline tokom pandemije

Penzionerima u Rumi URUČENI VITAMINI Kisić Tepavčević i Đerlek: Najstariji pokazali najviše discipline tokom pandemije

Ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna Darija Kisić Tepavčević i državni sekretar Ministarstva zdravlja Mirsad Đerlek, danas su u Rumi obišli Gerontološki centar i korisnicima uručili pakete vitamina za jačanje imunog sistema.

Slušaj vest
0:00/ 0:00
Gerontološki centar Foto: Promo
Gerontološki centar

Ministarka je rekla da je izuzetno zadovoljna visokim procentom vakcinisanih korisnika i da se nada da će se oni uskoro vratiti normalnom toku života, kao pre epidemije korona virusa.

Pročitajte još

- Naši stariji građani ponovo nas uče kako treba da se ponašamo. Od početka epidemije, upravo oni su se pokazali kao najodgovorniji u toj borbi i zato ih nećemo zaboraviti - kazala je Kisić Tepavčević.

U rumskom Gerontološkom centru boravi skoro 260 lica, iako je kapacitet nešto veći.

Foto: Promo

- Oko milion i 51.000 lica starijih od 65 godina, na teritoriji Republike Srbije, vakcinisano je protiv korona virusa. Pitaćete se zašto sad penzionerima pomažemo, a to je odgovor. Pokazali su disciplinu i razumevanje, a smatramo da ako budu na adekvatan način jačali imunitet, naučno je i dokazano da se to postiže vitaminima, biće otporniji - rekao je državni sekretar Mirsad Đerlek.