Ministarka Kisić Tepavčević i Đerlek obišli starački dom u Rumi - podeljeni vitaminski paketi

Resorna ministarka Darija Kisić Tepavčević i državni sekretar Ministarstva zdravlja Mirsad Đerlek su obišli Gerontološki centar u Rumi.

Izvor: Tanjug

Utorak, 27.04.2021.

10:35

Ministarka Kisić Tepavčević i Đerlek obišli starački dom u Rumi - podeljeni vitaminski paketi
FOTO TANJUG/ VojNet/ALEKSANDRA PLAVSIC/ bs

Oni su korisnicima uručili poklon - pakete vitamina za jačanje imunog sistema.

Ministarka je rekla da je izuzetno zadovoljna visokim procentom vakcinisanih korisnika i da se nada da će se oni uskoro vratiti normalnom toku života, kao pre epidemije koronavirusa.

"Naši stariji gradjani ponovo nas uče kako treba da se ponašamo. Od pocetka epidemije, upravo oni su se pokazali kao najodgovorniji u toj borbi i zato ih nećemo zaboraviti", kazala je Kisić Tepavčević.

U rumskom Gerontološkom centru boravi skoro 260 lica, iako je kapacitet nešto veći. "Oko milion i 51.000 lica starijih od 65 godina, na teritoriji Republike Srbije, vakcinisano je protiv koronavirusa.

"Pitaćete se zašto sad penzionerima pomažemo, a to je odgovor. Pokazali su disciplinu i razumevanje, a smatramo da ako budu na adekvatan način jačali imunitet, naučno je i dokazano da se to postiže vitaminima, biće otporniji", rekao je državni sekretar Mirsad Djerlek.
FOTO TANJUG/ VojNet/ALEKSANDRA PLAVSIC/ bs

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: