Udruženja građana traže zaustavljanje rušenja na beogradskom Neimaru 1Foto: Pixabay/Life-Of-Pix

Nekoliko udruženja građana zatražilo je danas da se zaustavi rušenje po beogradskom naselju Neimar, koje su nazvali varvarskim divljanjem investitora.

Društvo za ulepšavanje Vračara, Udruženje Topolska i Društvo za uređenje i ulepšavanje Кrunskog venca saopštili su da je najnovija meta investitora predratna vila u Ulici Internacionalnih brigada 47.

Građani u saopštenju traže da se sve zaustavi dok Skupština Beograda ne usvoji Plan zaštite Neimarske padine, što je predviđeno najkasnije za jun.

U saopštenju se navodi da je planom Sekretarijata za urbanizam i građevinske poslove Beograda, predviđeno da ta zgrada bude srušena, da bi na tom mestu bila izgrađena nova zgrada sa tri sprata i sa četvrtim, povučenim spratom.

„Zahtev za usvajanje tog urbanističkog projekta podnelo je privredno društvo ‘Fimco Invest’ iz Beograda. Sekretarijat je juče objavio oglas Javne prezentacije urbanističkog projekta za izgradnju stambenog objekta na mestu na kome se nalazi sadašnja predratna vila“, navodi se u saopštenju.

Udruženja insistiraju da se pod hitno obustavi usvajanje tog projekta i da se zaustavi svako dalje rušenje na području Neimara, do usvajanja Plana zaštite Neimarske padine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari