Protest frilensera danas ispred Skupštine Srbije

Radnici na internetu održaće danas protestnu akciju ispred Skupštine Srbije povodom glasanja o izmenama i dopunama Zakona o porezu na dohodak građana, saopštilo je to udruženje.
Protest frilensera danas ispred Skupštine Srbije
Foto: 021.rs
"Radnici na internetu ne slažu se sa predloženom verzijom tog zakona jer smatraju da će plaćanjem retroaktivnih nameta biti dovedeni na ivicu egzistencije", navedeno je u saopštenju.
 
Nakon subotnjeg protesta nazvanog "Borba se nastavlja" frilenseri su, kako se ističe, odlučili da i sutra izraze javno neslaganje i zatraže da se sporni zakon povuče iz procedure i da se ponovo započnu pregovori sa predstavnicima Vlade Srbije.
 
Protest je zakazan za 9:30 časova ispred Skupštine Srbije.
  • Bojan

    27.04.2021 22:48
    ...
    @"Bojan27.04.2021 • 18:20
    Stvarno sam planirao da obaveze koje mi u budućnosti odrede uredno ispunjavam, ali kad sam video sve ove botovske lešinare (neki od njih se i mojim imenom potpisuju) koji planiraju da parazitiraju na tom novcu, predomislio sam se "


    Vodim privatnu firmu u kojoj plaćam poreze i doprinose kako za sebe, tako i za sve ostale zaposlene. Naravno, plaćam i porez na dobit. Kao i naknadu PKS. Itd...
    Ti sa druge strane ne plaćaš apsolutno ništa.
    Takle "botovski lešinar" koji "parazitara si upravo - ti.
  • Bojan

    27.04.2021 18:20
    Stvarno sam planirao da obaveze koje mi u budućnosti odrede uredno ispunjavam, ali kad sam video sve ove botovske lešinare (neki od njih se i mojim imenom potpisuju) koji planiraju da parazitiraju na tom novcu, predomislio sam se - šta ćeš, i to se dešava. Od sada naplaćujem svoj rad na internetu isključivo u kriptovalutama i unovčavam ih napolju, tako da ova hrpa parazita od toga neće videti ni dinara.
  • Roshav

    27.04.2021 16:06
    Samo se vi radujte tudjoj muci. Sutra ce ova bagra na vlasti da zakaci sve vas da retroaktivno platite nesto, pa ce onda biti kuku majko, nije fer. Ljudi shvatite da ova drzava nije fukcionalna kako treba i ne moze se tek tako na grbaci naroda ispravljati greske sistema. Svaka drzava kojoj je stalo do svog naroda i ekonomije, prvo uvede zakone, pa onda trazi porez, samo se ovde pozivaju na neki SFRJ zakone i slicne nebuloze.
    Ali dobro, nek komsiji crkne krava? Sutra ce i tvoja krava biti pomuzena i vise nego sto moze da da mleka.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija