Magazin Srbija

Marinika: Imamo 7 svedoka spremnih da pričaju o orgijanju nad maloletnicama u Jagodini

Marinika_Tepic
FOTO: ATA Images

Potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić rekla je nakon današnjeg saslušanja u jagodinskoj Policijskoj upravi da postoji najmanje sedam svedoka koji su spremni da govore o Draganu Markoviću i Palmi, a u prilog optužbama za podvođenje i pedofiliju.

„Ja sam danas u jagodinskoj policiji dala iskaz protiv nekoliko krivičnih dela koja se navode u mom pozivu za davanje iskaza, između ostalog za trgovinu uticajem i za pedofiliju i prostituciju.

Bez obzira na dalji ishod, jer sada je sve na tužilaštvu, ako je ono što sam ja samo pokrenula, a svi vi drugi pomogli da dolazimo do istine, ako je to spasilo samo jednu devojčicu u Jagodini, mi smo uspeli. Jer ovo nije zaslužio niko“, rekla je Tepić po izlasku iz zgrade Policijske uprave.

„Danas sam jagodinskoj policiji opisala sva saznanja do kojih sam neposredno došla, opisala sam sva saznanja najmanje sedam lica koja žele da budu među ljudima koji će učestvovati u dokazivanju ove sramote za celu našu Srbiju, ne samo za Jagodinu. Među njima su i svedoci i žrtve. Međutim, ono što nisam smela da uradim jeste da otkrijem identitet tih ljudi.

Stavila sam se na raspologanje tužilaštvu, ali ja ne mogu da dovodim u rizik bio koga od svedoka niti od žrtva. Da sam iznela njihova imena, ja sam sigurna da bi već večeras bili na stolu ili u telefonu Dragana Marković Palme.

On nije trepnuo od prve moje konferencije za novinare da danima od Skupštine, preko televizija sa nacionalnom frekvencijom traga za svedocima, da ih diskredituje, utiče na postupak i na taj način zastraši svakog ko bi se usudio da svedoči. Ja neću to zadovoljstvo da mu dam na tacni u njegovoj Jagodini. Pozvala sam se na članove 103 i 104 Zakonika o krivičnom postupku koji decidno kažu da tužilac ima prava da obezbedi status posebno osetljivog svedoka“, rekla je Tepić i dodala:

„Pod punom krivičnom i materijalnom odgovornošću izjavila sam da ću se istog momenta kada im se to obezbedi odazvati sa identitetom najmanje sedam lica koji žele pod tim uslovima da svedoče protiv Dragana Marković Palme i dugogodišnjeg horora i u ovoj Jagodini, a i šire koliko zloupotrebljava devojke i žene“.

 

🔴 Obraćanje Marinike Tepić iz Jagodine

Posted by Marinika Tepić on Monday, April 26, 2021

Tepić se osvrnula i na to što je protiv njega pokrenuta krivična prijava sa 393 potpisa, kako kađe, po nalogu Dragana Markovića Palme.

„Za to vreme, za najmanje 10 godina, koliko sve ovo traje, nikada nijedna prijava nije podneta da bi se zaštitila nijedna devojčica, nijedna žena. A ova policija je bila u obavezi da zna za svako okupljanje od najmanje 20 ljudi tokom svih ovih godina, naročito kada su na njima prisutni javni funkcioneri, bilo lokalni, bilo državni, Dakle, nijedna prijava nikada. Mi šikanirani ovde pre tri nedelje, okrenuli su glavu“, rekla je Tepić.

Na pitanje da prokomentariše to što je osnivač Univerziteta Megatrend Mića Jovanović „okrenuo“ priču, pa se sa optužbi za podvođenje na račun Markovića, naknadno deklarisao kao njegov svedok odbrane, Tepić je rekla:

„Ja uopšte ne želim da govorim o takvim opskurnim likovima. Problem koji je pred nama ledi krv u žilama. Ja nikada nisam bila u situaciji kao sada, da jedva govorim. Ako treba da komentarišem Palmu i Miću Jovanovića u ovakvim okolnostima. Meni je svako pitanje van ove teme skretanje pažnje sa ove teme“, preneo je portal Nova.rs.

Marinika: Postoje svedoci i fotografije podvođenja u Jagodini, ako je laž Đilas i ja ćemo odgovarati

Čitajte Luftiku na Google vestima

Redakcija

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

300 Shares
300 Shares
Share via
Copy link