0
Košarka

FOTO: Twitter/Screenshot

NIKOLA JOKIĆ JE MVP: Pet ‘Džokerovih’ maestralnih partija U NBA

Objavljeno: 26.04.21 u 12:35

Nikola Jokić igra najbolju košarku na svetu i Somborac će skoro sigurno biti izabran kao MVP u NBA ligi. Ukoliko i vi delite ovo mišljenje i spremni ste da se kladite na to, iskoristite ovaj bonus za nove igrače.

Kada je Jokić stigao u NBA pred sezonu 2015-16, nije bilo mnogo onih koji su davali Srbinu šansu za uspeh u najačoj ligi na svetu. Iako je Džoker imao skoro dabl-dabl u proseku sa Mega Basketom, mnogi su ga videli kao bekap centra koji će biti prosečan igrač.

Uprkos tome, Joakara je postao starter u svojoj prvoj sezoni i ubrzo postao glavna zvezda Denver Nagetsa. Zahvaljujući Jokiću, Nagetsi su postali sila na Zapadu, igrali finale konferencije i mnogi im predviđaju čak i veće uspehe.

Ove sezone, Džoker je oduvao konkurenciju i ima skoro tripl-dabl sa 26.4 poena, 11.1 skokova i 8.8 asistencija po meču. Amerikanci ga smatraju favoritom za nagradu najboljeg igrača lige, te bi se trebalo desiti čudo da se to ne dogodi.

Prije nego Jokić bude krunisan kao najbolji igrač košarke u svetu, setimo se pet njegovih maestralnih partija u NBA ligi.

41 Poen i 12 Skokova protiv Netsa

Sezona: 2017-18

U svojoj trećoj sezoni, Jokić je već pokaza da je jedan od najboljih centara u svetskoj košarci neverovatnom partijom protiv Bruklin Netsa, kada je vodio Nagetse do pobede od 112-104.

U ovom meču, Jokić je dostigao tadašnji rekord karijere i postigao 41 poen. Uz to je dodao 12 skokova, pet asistencija, dve ukradene lopte i dva bloka.

47 Poena Protiv Havksa

Sezona: 2019-20

U januaru 2020 godine, Nagetsi su otputovali u Atlantu gde su igrali protiv Havksa. Iako je Denver gubio nakon prve četvrtine, Jokić je svojom igrom preokrenuo tok meča.

U 36 minuta na parketu, Jokić je utrpao 47 poena sa osam skokova, pet asistencija, dve krađe i jednim blokom. Nagetsi su pobedili 123-115.

47 Poena i 12 Skokova Protiv Jute

Sezona: 2020-21

Jokić je nagovestio svoju kampanju za MVP nagradu početkom godine u velikoj pobedi od 128-117 protiv Jute. Tada jeSrbin izednačio rekord karijere sa 47 koševa. Također je imao 12 skokova, pet asistencija i dve ukradene lopte.

Ovo je bila veliki meč za Jokića jer je odigrao maestralnu partiju i pobedio tim koji je bio lider zapada u tom trenutku. Ovakve partije su dovele do toga da mu se dive i mnoge NBA legende kao što je Kris Veber, koji je javno priznao da žali što nije imao priliku da igra sa Jokićem.

47 Poena, 15 Skokova i 8 Asistencija Protiv Ggrizlija

Sezona: 2020-21

Džoker igra i briljira kada je najteže. To je slučaj bio i u meču protiv Grizlija u aprilu, kada je spasio Nagetse od sigurnog poraza i doneo im pobedu.

Nagetsi su gubili meč do poslednje četvrtine, ali je Jokić svojom fantastičnom igrom isforsirao produžetke. U dva dodatna perioda, Jokić je nastavio da dominira i porazio Grizlije 139-137.

Jokić je završio meč sa 47 koševa uz koje je dodao 15 skokova, osam asistencija, i jedan blok. Nakon ovoga, Amerikanci su postali još više zaluđeni Srbinom te su počeli da štampaju majice na čirilici u njegovu čast.

50 Poena, 8 Skokova, 12 Asistencija i 3 Bloka Protiv Kingsa

Sezona: 2020-21

FOTO: PR

Iako su Nagetsi izgubili ovaj meč protiv Kingsa rezultatom 114-119, krivac za taj poraz sigurno nije bio Nikola Jokić. On je tu večer odigrao rekordnu utakmicu sa kojom se izjednačio sa nekim od najvećih imena u istoriji košarke.

Jokić je završio meč sa rekordom karijere od 50 poena, čemu je dodao i osam skokova, 12 asistencija, i tri blokirane lopte. Ovime je postao prvi centar od legendarnog Vilta Čemberlena koji je imao 50 poena i 10 ili više assistencija. Također, postao je tek sedmi igrač Nagetsa sa 50 poena u istoriji franšize.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter