Na KiM nisu zadovoljni što glasa u Albaniji: "Da prestane sa eksperimentima"; Šta je Kurtiju važnije?

Šef poslaničke grupe Alijanse za budućnost Kosova Besnik Tahiri na sednici kosovske skupštine optužio je Kurtijevu vladu za neuspeh tokom dva meseca mandata.

Izvor: B92

Ponedeljak, 26.04.2021.

12:26

Na KiM nisu zadovoljni što glasa u Albaniji:
Ilustracija: Depositphotos/ lajo_2

Tahiri je Kurtija optužio za neozbiljnost i neiskrenost.

"Ova vlada nema ni plan ni viziju. Premijer nije bio iskren u vezi stavova o prioritetima. Pred međunarodnim pritiskom humor ne deluje. Premijer menja prioritete pa stavlja četvrti prioritet na prvo mesto. Zapravo je dijalog jedini prioritet, jer se drugi prioriteti nigde ne vide", kaže Tahiri.

Poslanik ABK je zahtevao da Kurti prestane sa eksperimentisanjem u upravljanju pandemijom i dijalogu Beograda i Prištine i istakao da je Kurtijevo glasanje u Albaniji ojačalo protivnike kosovske nezavisnosti. Poslanik DPK Uran Ismailji kritikovao je, na današnjem zasedanju parlamenta, poslednje tri kosovske vlade i njihovo upravljanje pandemijom, prenosi Indeks onalajn.

"Tri vlade vlade za rezultat imaju hiljade mrtvh, desetine hiljada zaraženih i mnoštvo preduzeća u bankrotu. Nažalost, Kurtijeva vlada takođe se ponaša kao i Hotijeva, izabravši da ćute. Ova vlada nije nova u suočavanju sa pandemijom. Proveli su 152 dana u pandemiji “, rekao je Ismailji.

On je kritikovao Kurtija i zbog učešća na parlamentarnim izborima u Albaniji.

"Ono što smo videli je da su Kurtiju bili prioritet izbori u Albaniji. Napustiti rešavanje pandemije i baviti se izborima u Albaniji je sramotno i neoprostivo. Kosovska vlada svoju pažnju mora da usmeri na Kosovo“, poručio je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: