©Reuters
©Reuters

Vukovima iz Herninga i Tigrovi deluju kao lak plen

Vreme čitanja: 2min | pon. 26.04.21. | 11:12

Lider danske Superlige Midjtjiland u 27. kolu dočekuje Nordsjlend

Na dobrom su putu fudbaleri Midtjilanda da odbrane tron u Danskoj. Sede na čelu tabele posle četiri odigrana meča u plej-ofu, imaju bod više od Brondbija, ali i utakmicu manje. Zato će pobeda na stadionu Nordsjelanda biti imperativ (19.00). Sudeći po dosad prikazanom, Tigrovi bi trebalo da budu lak plan za Vukove.

19.00: (6,50) Nordsjeland (4,20) Midtjiland (1,52)

Izabrane vesti

Ekipa iz Herninga je u poslednjih šest mečeva u okviru danske Superlige osvojila 14 od mogućih 18 bodova. U minulom kolu je na svom stadionu deklasirala Kopenhagen (4:1) i tako najavila odbranu titule u Danskoj. Sastav Brajana Priskea se poigrao sa Lavovima iz prestonice i zaista deluje nezaustavljivo na šest mečeva do kraja sezone. Na dva od poslednja tri nastupa postizali su fudbaleri Midtjilanda po četiri gola, uhvatili su pravi ritam u najboljem mogućem trenutku i protiv posrnuog Norsjelanda bi trebalo da naprave još jedan korak ka osvajanju četvrte titule u elitnom rangu.

Tigrovi iz Faruma su sa druge strane doživeli težak poraz u minuloj rundi. Na svom stadionu su poraženi od strane Brondbija (0:3), a u poslednja tri nastupa u Superligi primili su osam golova. Porozna odbrana je tako koštala Nordsjeland bitnih bodova, kako zaostaje devet za trećeplasiranim Kopenhagenom (uz meč manje), koji sedi na mestu koje vodi u Ligu Evrope. Čini se da će do kraja sezone sa ekipom Arhusa voditi borbu za poziciju broj četiri i plasman u Konferencijsku ligu, ali teško da će posle večerašnjeg susreta uspeti da umanji bodovni zaostatak (šest).

Da se šanse Tigrova za pobedu protiv Midtjilanda mere u promilima govori i prethodni epilog prethodnog susreta ovih ekipa. Aktuelni šampion je krajem decembra slavio na svom stadionu sa 3:1 i tako došao do šeste pobede u poslednjih sedam međusobnih duela. Na minula tri susreta ovih ekipa viđeno je čak 18 golova, pa nema razloga da ni večeras ne vidimo hrpu golova na stadionu u Farumu.

Kada su postave u pitanju, domaćin neće moći da računa na Amerikanaca Džonatana Ejmona i vezistu iz Obale Slonovače Mohameda Diomandea. Pod znakom pitanja su i nastupi iskusnog Johana Đurua i Kiana Hansena. Sa druge strane su otpisani Brazilac Ailton, kao i golman Mikel Andersen.

DANSKA, PLEJ-OF - 27. KOLO

Nedelja

Brondbi - Randers 2:0 (1:0)

Arhus - Kopenhagen 1:2 (1:1)

Nedelja

19.00: (6,50) Nordsjeland (4,20) Midtjiland (1,52)

*** Kvote su podložne promenama



tagovi

Danska 1MidtjilandNordsjeland

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara