Читај ми!

Drecun: Nije sporan nastavak dijaloga Beograda i Prištine, sporna je agenda

Predsednik skupštinskog Odbora za KiM Milovan Drecun rekao je za RTS da je Aljbin Kurti jedan od savremenih velikoalbanskih ideologa i on koristi svaku priliku da demonstrira svoj strateški cilj, a to je ujediljenje Kosova i Albanije, odnosno stvaranje albanske etničke države. Nije sporan nastavak dijaloga Beograda i Prištine, sporna je agenda, kaže Drecun

Kurtijevo glasanje u Albaniji je, prema Drecunovim rečima, drska provokacija, i on svima stavlja do znanja da je njegov politički put stvaranje velike Albanije.

 

"Sem pojedinih osuda zvaničnika EU, kao što je uradila Fon Kramon, ne verujem da će biti bilo kakvih drugih reakcija", kaže Drecun i dodaje da je Kurti nagoveštavao da će glasati jer ima dvojno državljanstvo.

Prema njegovim rečima, Kurti stalno govori da će se mirnim putem ujediniti Kosovo i Albanija.

"Čudi me da nije iznenadila izjava Edija Rame, koji strašno žali što ne može da čuje glas pritvorenog Hašima Tačija. Čudi me da ne žali što ne može da čuje glas stotina žrtava Hašima Tačija", naveo je Drecun gostujući u Dnevniku RTS-a. 

Govoreći o dijalogu Beograda i Prištine, Drecun je rekao da posle izbora i stvaranja vlade u Prištini stvoreni su uslovi da prištinska strana učestvuje u nastavku razgovora.

"Mislim da EU na relaciji Brisel-Beograd i Brisel-Priština stvara uslove za nastavak razgovora i da nastavak nije sporan", kaže Drecun i dodaje da je sporna agenda, odnosno da li će biti napretka u razgovoru.

Smatra da Priština ne ostavlja prostor za dogovor.

петак, 19. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво