Loran Blan, trener Al Rajana (©AFP)
Loran Blan, trener Al Rajana (©AFP)

AZIJA: Bitka u Ligi šampiona, poslednja šansa za Ćeranov Pahtakor, Šendžen dobro krenuo u Kini

Vreme čitanja: 3min | pon. 26.04.21. | 07:10

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju danas na najvećem kontinentu...

Izabrane vesti

(Fudbal, Kina 1)

Najveći transfer ove godine u Superligi Kine napravio je Šendžen koji je za 5.900.000 evra doveo iz slanog River Plejta Huana Fernanda Kintera. Kolumbijski reprezentativac već na debiju protiv Hebeija opravdao je poverenje i pokazao da će biti veliko pojačanje. Imao je dve asistencije Ačeampongu i Alana Kardeku za pobedu Šendžena sa 2:1 u prvom kolu Superlige Kine. Šendžen na neutralnom terenu u Guangdžou Kingdao za koji igra nekadašnji reprezentativac Srbije Jagoš Vuković. Njega nije bilo na premijeri kada je pobeđen Čangdžou sa 2:1. Tradicija je na strani Šendžena koji je dobio četiri poslednja duela protiv Kingdao. Prošle sezone je bilo 2:1 i 1:0.

GUANGDŽOU SITI – ČONGING LIFAN, 14.00

(Fudbal, Kina 1)

Nekadašnji klub Dragana Stojkovića Piksija i Duška Tošića, Guangdžou Siti, na premijeri je odigrao odličnih 2:2 protiv favorizovanog gradskog rivala, vicešampiona Guangdžoua Fabija Kanavara. Umesto poznatog Holanđanina Đovanija van Bronkhorsta na klupi tima, koji se prošle sezone zvao Guangdžou R&F, a sada je Guangdžou Siti, stigao je njegov zemljak Jan Pol van Gastel. Ova dva tima nisu igrali prošle sezone jer su bila u različitim grupama. Na pet poslednjih mečeva, tim iz Guangdžoua je slavio tri puta, dok je dva puta bilo nerešeno. Na tri prethodne utakmice golovi su padali na obe strane (GG).

TRAKTOR SAZI (Ira) – PAHTAKOR (Uzb), 17.00

(Fudbal, Azijska Liga šampiona)

Traktor je neporažen u prva četiri kola Lige šampiona. Ima pobedu i tri remija. Uzbekistanski prvak Pahtakor nema još trijumf i ovo mu je poslednja šansa da se umeša u borbu za plasman u nokaut fazu najjačeg klupskog takmičenja na kontinentu. Za tim iz Taškenta igra srpski napadač Dragan Ćeran. U prvom meču ova dva tima u Uzbekistanu bilo je 3:3, a Ćeran je postigao jedan od tri gola domaćeg tima.

AL RAJAN (Kat) – GOA (Ind), 19.00

(Fudbal, Azijska Liga šampiona)

Oba tima nemaju pobedu u grupnoj fazi Lige šampiona. U Grupi E dominiraju iranski Persepolis i Al Vahda iz Ujedinjenih Arapskih Emirata. U prvom meču ova dva tima u Indiji nije bilo golova. Al Rajan je bio trećeplasirani u nedavno završenom šampionatu Katara, iza Al Sada i Al Duhalila.

AL NASR RIJAD (Sau) – AL VIHDAT (Jor), 20.00

(Fudbal, Azijska Liga šampiona)

Saudijski Al Nasr je lider Grupe D sa osam bodova iz četiri meča, dok je jordanski šampion na poslednjem mestu sa samo bodom i nema šanse za narednu rundu. Domaćin je primio samo dva gola u dosadašnjem toku takmičenja. U prvom odmeravanju snaga ova dva tima nije bilo pogodaka.

AL GUVA (Ira) – AL ŠARJAH (UAE), 20.00

(Fudbal, Azijska Liga šampiona)

Tim iz Iraka Al Guva na četiri meča Lige šampiona nije postigao gol, a ima dva boda. Al Šarjah je lider Grupe B sa osam bodova i ima lepu šansu da pobedom napravi veliki korak ka plasmanu u narednu rundu elitnog takmičenja u Aziji. U prvom meču u Ujedinjenim Arapskim Emiratima Al Šarjah je slavio sa 1:0.


tagovi

PahtakorAl RajanTraktor SaziŠendženAzijaAzijska liga šampiona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara