Julijan Nagelsman (©Reuters)
Julijan Nagelsman (©Reuters)

Nagelsman sve bliži Bajernu

Vreme čitanja: 2min | pon. 26.04.21. | 01:13

Mladi stručnjak prvi pik Bavaraca za naslednika Hansija Flika. Bikovi ga puštaju, ali uz višemilionsko obeštećenje. Amerikanac Džesi Marš moguća zemena

Hansi Flik, trofejni trener Bajerna, koji je prošle sezone doneo svih šest trofeja u Minhen, na kraju sezone odlazi s kormila Bavaraca. Šampion Evrope traži zamenu, a prvi pik je trener Lajpciga Julijan Nagelsman. Uprava Bikova spremna je da pusti mladog stručnjaka u Bajern, ali uz obeštećenje pošto je trener Lajpciga pod ugovorom do juna 2023. godine, saznaje portal sportbuzzer.de. Ovaj medij donosi informaciju da je uprava Bavaraca kontaktirala mladog trenera i ponudila mu da sedne na klupu najtrofejnijeg nemačkog kluba koji je i ove godine blizu "salatare".

Pre desetak dana sportsku javnost u Nemačkoj zatalasao je legendarni Lotar Mateus, bivši trener Parizana. On je rekao da Nagelsman dolazi na kormilo Bajerna posle eliminacije Bavaraca od Pari Sen Žermena u četvrtinalu Lige šampiona.

Izabrane vesti

"Nije bilo ponude, niti su u toku bilo kakvi pregovori sa Bajernom. Isto važi za moje agente. Zaista ne znam odakle Lotaru takva informacija“, pravdao se tada Nagelsman.

Nemački mediji danima licitiraju sa visinom obeštećenja. Tako je Sport1.de pisao da Lajpcig neće tako lako odreći mladog stručnjaka i da traži 15.000.000 evra, a mogla bi da ide i do 20.000.000.

U Nemačkoj je spremna velika rokada trenera. Tako će Flik verovatno posle Evroskog prvenstva da zameni Joakima Leva na kormilu Pancera, dok će Naglesman put Minhena. Kao naslednik Nagelsmana u Lajpcigu pominje se trener Salcburga, Amerikanac Džesi Marš. U redove austrijskog šampiona mogao bi komilar Volfzburga Oliver Glazner.

Lajpcig je u nedelju pobedio Štutgart na svom terenu sa 2:0 i primakao se Bajernu na sedam bodova razlike, tri kola pre kraja Bundeslige. Verovatno će titula opet u Minhen, dok će Bikovi da morati da se zadovolje drugom mestom. Imaju sedam bodova više od trećeplasiranog Volfzburga. Nagelsman bi ove sezone mogao Bikovima da donese trofej u Kupu Nemačke. U petak Bikovi igraju u Bremenu meč polufinala protiv Verdera. U slučaju prolaska u finalu u Berlinu ih čekaju najverovatnijhe fudbaleri Borusije iz Dotmunda koja dočekuje drugoligaša Kil.

Petak, 20.30: (7,50) Verder (14,0) Lajpcig (1,45)

Nagelsman je dve sezone na klupi Lajpciga, a pre toga je tri godine bio na kormilu Hofenhjma. Smatra se najtalentovanijim trenerom na svetu. Prethodne dve godine dosta igrača je afirmisao u klubu i doneo Bikovima, koji su u vlasništvu austrijskog milijardera Ditmara Matešica, veliki novac.

Totenhem je takođe zainteresovan za Nagelsmana posle smene Žozea Murinja, ali čini se da je Bajern veći izazov. Nemački gigant se ne odbija. Na potezu su uprave klubova iz Minhena i Lajpciga.



tagovi

Julijan NagelsmanRB LajpcigBajern Minhen

Obaveštavaj me

Bajern

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara