Rama ipak osvaja treći mandat?

Albanska vladajuća Socijalistička partija će, po svemu sudeći, pobediti na parlamentarnim izborima održanim danas.

Izvor: Tanjug

Nedelja, 25.04.2021.

23:55

Rama ipak osvaja treći mandat?
EPA-EFE/JOHN THYS / POOL

Tako obezbediti treći mandat premijeru Ediju Rami, pokazale su izlazne ankete.

Prema izlaznoj anketi televizije Top čenel, Ramini socijalisti trebalo bi da osvoje 46,9 odsto glasova, što bi im donelo tesnu većinu od 71. mesta u parlamentu sa 140 mesta, prenosi Rojters.

Opoziciona Demokratska partija Ljuljzima Baše na putu je da bude na drugom mestu, sa 43,5 odsto glasova, a predviđa se da će Pokret socijalista za integracije albanskog predsednika Iljira Mete zauzeti treće mesto sa 6,9 odsto osvojenih glasova.

Zvanični rezultati se očekuju sutra.

"Ljudi su rekli svoje. Sada moramo da slušamo ljude", rekao je Rama novinarima u sedištu svoje stranke nakon objavljivanja izlaznih anketa.

Rama, 56-godišnji slikar i bivši košarkaš, na vlasti je osam godina, navodi Rojters.

Baša je u svom sedištu stranke rekao: „Hvala svim albanskim građanima koji su izabrali promenu“.

Albanija, koja ima 2,8 miliona stanovnika, ali 3,6 miliona birača zbog svoje velike dijaspore, ima istoriju nasilja i navoda o prevarama tokom izbora u poslednje tri decenije od kraja komunizma, navodi britanska agencija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

23 h

Podeli: