Veći odziv glasača u Albaniji 1Foto: EPA-EFE/MALTON DIBRA (arhiva)

Prema podacima koje je objavila albanska Centralna izborna komisija (CIK), do 16 sati na parlamentarnim izborima glasalo je nešto više od 38 odsto upisanih birača, preneo je portal BalkanInsight, uz napomenu da je odziv glasača veći nego na prethodnim izborima.

Prema podacima koji potiču sa 1.612 od 5.199 ukupnih biračkih mesta širom zemlje, najveća izlaznost je u okrugu Dibra, a na drugom mestu je Tirana. Portparol CIK Drilona Hodža rekla je lokalnim medijima da je situacija mirna, kao i da je glasanje nastavljeno i na nekoliko biračkih mesta gde je izborni proces privremeno bio suspendovan.

Na današnjim izborima glasalo je više glasača nego prethodna dva puta, preneo je BalkanInsight pozivajući se na podatke CIK.

Na parlamentarnim izborima u Albaniji pravo glasa ima 3.588.869 birača, a glasa se na 5.199 biračkih mesta Zaraženi korona virusom neće moći da glasaju, jer ne postoji odgovarajuća bezbednosna infrastruktura za to, a premijer Edi Rama pozvao ih je da „ostanu kod kuće“, podseća BalkanInssight.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari