KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

Kragujevčanke pobedom u Aranđelovcu iskoračile ka plej-ofu

Derbi 19. kola Super lige Srbije za rukometašice, između aranđelovačkog Bekamenta BB i kragujevačkog Radničkog, pripao je Kragujevčankama, koje su na parketu SRC „Šumadija“ u Aranđelovcu slavile sa 29:26 (13:12) i tako povećale sebi šanse kada je u pitanju plasman u plej-of.

Foto: SPD Radnički

Ušle su rukometašice Radničkog vrlo motivisane u ovaj meč, svesne da ih dva boda iz Aranđelovca stavaljaju u prilično povoljnu poziciju uoči samog završetka ligaškog dela takmičenja.

Povele su Kragujevčanke na samom startu sa 2:0, ali su Aranđelovčanke vrlo brzo uspele da uzvrate i serijom 4:0 preuzmu vođstvo u 9. minutu (4:2). Usledio je potom novi preokret, ovoga puta u režiji rukometašica Radničkog, koje u 20. minutu vraćaju prednost od dva gola (9:7).

Početak drugog poluvremena protiče u rezultatskom egalu (16:16), da bi sredinom ovog perioda igre Kragujevčanke serijom od četiri uzastopna pogotka izbile na maksimalnih „plus pet“ (26:21).

Pokušale su domaće da uhvate rezultatski priključak, prišle su u jednom trenutku na dva gola zaostatka (26:24), ali dalje od toga nisu mogle. Rukometašice Radničkog su rutinski privele utakmicu kraju, upisavši tako svoju petu pobedu u nizu.

Kragujevčanke je do pobede u šumadijskom derbiju predvodila Katarina Stepanović sa 8 golova, dok su na drugoj strani najraspoloženije za igru bile Ana Tomković i Sara Garović sa po 6 pogodaka.

Radnički se ovom pobedom učvrstio u gornjem delu tabele sa 26 osvojenih bodova.

Priliku da nastave seriju trijumfa Kragujevčanke će imati u četvrtak, 29. aprila, kada će na svom parketu ugostiti ekipu novosadske Vojvodine.

BEKAMENT BB – RADNIČKI 26:29 (12:13)

ARANĐELOVAC
Hala
: SRC “Šumadija”.
Igrano bez prisustva publike.
Sudije: Marko Boričić, Dejan Marković.
Sedmerci: Bekament 7 (5), Radnički 2 (1).
Isključenja: Bekament 8 min, Radnički 14 min.

BEKAMENT BB: Radojičić 3, Cvijanović 3, Ankić, Anić, Stanojlović, Stanić, Stamenić 3, Simić (5 odbrana), Lazarević, Tomković 6, Rajović 2, Grbić, Kačarević (7 odbrana, sedmerac), Nićiforović, Garović 6, Tomić 3.

RADNIČKI: Veličković 2, Stojanac, Bjelak 4, Stepanović 8, Nedeljković, Stošić 3, Blagojević, Hasanović (7 odbrana, 2 sedmerca), Vlašković, Stoiljković 1, Petrović 4, Agatunović 3, Ilić (9 odbrana), Kolak 3.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: Content is protected !!