Najnovije vesti
Vesti Svet
Jezivo u Iraku: Broj žrtava požara u kovid bolnici u Bagdadu porastao na 82 (FOTO)

Jezivo u Iraku: Broj žrtava požara u kovid bolnici u Bagdadu porastao na 82 (FOTO)

Broj stradalih u požaru u bolnici u Bagdadu u kojoj se leče oboleli od korona virusa povećao se na 82, izvestila je iračka agencija INA pozivajući se na saopštenje iračkog ministarstva unutrašnjih poslova.

Slušaj vest
0:00/ 0:00
Eksplozija u kovid bolnici u Bagdadu Foto: Murtaja Lateef / EPA;
Eksplozija u kovid bolnici u Bagdadu

U požaru u bolnici "Ibn Hatib" u glavnom gradu Iraka povređeno je još 110 osoba. Prema navodima medija, požar je izazvala eksplozija boce sa kiseonikom.

Prvi izveštaji ukazuju da je požar u bolnici "Ibn Hatib" kasno u subotu izazvan eksplozijom cilindra s kiseonikom. Vatrogasci su se borili s požarom koji je besneo na drugom spratu bolnice.

Pročitajte još

Timovi civilne odbrane gasili su požar do ranih jutarnjih sati. Kola hitne pomoći transportovala su na desetine povređenih.

Irački premijer otpustio je danas ključne bolničke zvaničnike. Premijer Mustafa al-Kadimi otpustio je generalnog direktora Bagdadskog zdravstvenog odeljenja u rejonu Al-Rusafa, gde se nalazi bolnica.

Takođe je otpustio direktora bolnice i direktora odeljenja održavanja, navodi se u saopštenju Ministarstva zdravlja. Al-Kadimi je održao hitan sastanak u sedištu Bagdadske operativne komande, koja koordiniše iračke snage bezbednosti, napisao je premijer na svom "Tviteru". Na sastanku je rekao da je nesreća posledica nemara.