Sergej Milinković Savić (©Reuters)
Sergej Milinković Savić (©Reuters)

Albertini: Sergej pre Kesija, jer ima karakter pobednika

Vreme čitanja: 2min | ned. 25.04.21. | 11:49

Kad bi legenda Milana „morala“ da bira

Derbi kola Serije A igraće se u ponedeljak, a na zelenom tepihu Olimpika Lacio će dočekati Milan.

Oba tima imaju imperativ pobede: Laciju gori pod nogama u trci za Ligu Evrope, a Milanu za Ligu šampiona. Procena stručnjaka je da će slaviti tim koji odnese prevagu na sredini terena.

Izabrane vesti

Kažu, ključno će biti da li će Sergej Milinković Savić ili Frank Kesi biti centralna figura meča. Legendu Milana Demetrija Albertinija su tim povodom pitali kojeg bi on pre igrača izabrao za svoj tim, a on je glasao za Srbina.

Kada bih morao da biram, onda bi to bio Milinković, mada bi sve zavisili od budžeta. On ima karakter šampiona. Sviđa mi se i Kesi, ključni je igrač Milana ove sezone i dobro bi legao mnogim klubovima. Sergej je talentovan, a Kesi je postojan“, ocenio je Albertini.

Kec na Lacio - 2,25

Uoči meča u Rimu nekadašnji vezista Milana je savetovao ekipu da ne gleda mnogo u tabelu.

Kada se stalno osvrćete i gledate preko ramena, to je strah sve veći. Prva stvar koja mora da se pobedi je teskoba i strah od protivnika. U Milanu moraju da budu svesni da su tim, jedinstvena grupa i moraju da veruju u to što rade. Pročitao sam knjigu Dijega Simeonea u kojoj je objasnio da ne pobeđuje uvek bolji tim, nego spremniji i onaj koji više veruje u sebe“.

To što Milan neće moći da računa na Ibrahimovića nije razlog za strah, tvrdi Albertini.

Izgovori su pola puta do poraza. Ne verujem da fudbaleri Milana razmišljaju mnogo o njegovom odsustvu“, smatra Demetrio Albertini. 


tagovi

Sergej Milinković SavićDemetrio AlbertiniFrank KesiLacioMilanSerija A

Obaveštavaj me

Milan
Lacio

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara