AFRIKA: Lideri rutinski, osim u Gani

Vreme čitanja: 2min | sub. 24.04.21. | 23:30

Pregršt uzbuđenja u šampionatima afričkih zemalja

NAMUNGO – MBEJA SITI 0:1 (0:1)

Izabrane vesti

(Fudbal, Tanzanija 1)

Minimalnom pobedom Mbeja je izašla iz opasne zone i borbu za opstanak učinila još neizvesnijom. Momenat odluke viđen je u 16. minutu, a strelac pobedonosnog gola bio je Luizio.

GVAMBINA – SIMBA 0:1 (0:1)

(Fudbal, Tanzanija 1)

Više nego zasluženo prvo mesto konačno je pripalo Simbi, a zasluge za tri boda na gostovanju Gvambini pripadaju Huseiniju koji je u 28. minutu postigao pobedonosni pogodak. Gosti su četvrtom vezanom pobedom nastavili seriju sjajnih rezultata i preuzeli lidersku poziciju od Jang Afrikansa koji imaju dve utakmice više i bod zaostatka.

AMAZULU – TS GALAKSI 2:1 (2:0)

(Fudbal, Južna Afrika 1)

Amazulu je pobedom nastavio poteru za prvoplasiranim Mamelodijem, a put do tri boda sa dva pogotka je trasirao Majoro. Sa druge strane, gosti su u sudijskoj nadoknadi ublažili poraz i bolnu činjenicu da su četiri kola bez osvojenog boda.

SVELOUS – ORLANDO 1:1 (1:0)

(Fudbal, Južna Afrika 1)

Derbi 24. kola prvenstva Južne Afrike završen je bez pobednika, a rivalima je u borbi za četvrto mesto pripalo po poluvreme. domaćin je poveo u 15. minutu autogolom jednog od defanzivaca Orlanda, ali su gosti u nastavku susreta uspeli da izbegnu poraz i golom Mabase u 75. minutu stignu do remija.

ASANTE KOTOKO – MEDEAMA 1:2 (1:2)

(Fudbal, Gana 1)

Medeama je pobedom na gostovanju Asante Kotoku preuzela lidersku poziciju u šampionatu Gane, a pobedu gostima posle preokreta doneli su Agjemang i Boadu pogocima u završnici prvog poluvremena. Iako je domaćin poveo u 13. minutu, nakon ispuštenog vođstva više nije uspeo da anulira zaostatak te je pretrpeo četvrti ovosezonski poraz.

AFRIKA SPORTS – AKADEMIJA DE FAD 1:2 (1:2)

(Fudbal, Obala Slonovače 1)

Lider je pobedom na gostovanju održao stoprocentan učinak posle šest kola, a pitanje pobednika odlučeno je u drugom poluvremenu. Sa druge strane, domaćin je posle pet remija pretrpeo prvi poraz od početka sezone

CO BAMAKO – ĐOLIBA 0:3 (0:1)

(Fudbal, Mali 1)

Đoliba se posle serije remija vratila na pobednički kolosek i upisala drugi uzastopni trijumf. Gosti su mrežu Bamaka načeli u prvom poluvremenu, a sa dva gola u nastavku overili su sedmo ovosezonsko slavlje.

ENPI – AL AHLI KAIRO 1:3 (0:3)

(Fudbal, Egipat 1)

Al Ahli je poravdao ulogu favorita i sa gostovanja Enpiju odneo ceo plen. Gosti su sa dva gola u prva tri minuta obavili veći deo posla, a treći pogodak u 43. minutu otklonio je i poslednje dileme. Gol domaćina u 55. minutu ispostavio se samo kao počasni, te je Al Ahli stigao do 10. pobede.


tagovi

Afrika

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara