3
Domaći fudbal

FOTO: FK Napredak

SUPERLIGA SRBIJE: Rad je hit proleća, Napredak deklasirao Proleter, a Voždovcu gradski derbi

Objavljeno: 24.04.21 u 17:00

Odigrano je još pet utakmica 33. kola Superlige Srbije i na svim duelima, pobede su odneli domaćini…

Voždovac je savladao Čukarički (2:1), Javor Mačvu (2:0), Mladost je bila bolja od TSC-a (2:1), Napredak od Proletera (5:0), a Rad od Bačke (3:0).

U malom gradskom derbiju, Zmajevi su nadigrali Brđane i pomogli Vojvodini da dodatno osigura treće mesto, ukoliko slavi. Voždovac je poveo golom Milosavljeva u 13. minutu, da bi gosti izjednačili do kraja poluvremena preko Stefana Kovača. Trenutak odluke desio se u 58. minutu, kada je penal u gol pretovorio Stefan Purtić, a Čukarički je u nadoknadi vremena, ponovo dobio crveni karton.

Mačva je doživela i četvrti uzastopni poraz, od Javora, koji je napravio krupan korak ka opstanku. Tim iz Ivanjice je poveo preko Balabanovića u 3. minutu, Ilić nije iskoristio penal u 27, ali je zato precizan bio u 44, čime je postaivo krajnji rezultat ovog meča.

Mladost je slavila nakon preokreta protiv TSC-a, koji je poveo u 42. minutu golom Juga Stanojeva. U drugom delu, domaća ekipa je uspela da se potpuno vrati, a izjednačenej joj je doneo Jovanović, golom sa penala u 59. minutu. U samoj završnici put do mreže je pronašao i Milan Bojović, koji je tako postavio krajnji rezultat utakmice.

Napredak je na dobrom putu da ostane u eliti, pogotovo nakon što je danas potpuno deklasirao novosadski Proleter. Golman tima sa Slane bare je čak pet puta vadio loptu iz sopstvene mreže, koju je tamo tri puta poslao Melunović, a po jednom Čuković i Bačanin za ubedljivih – 5:0. Ekipa Branka Žigića je nastavila crnu seriju, jer na poslednjih šest utakmica ima pet poraza i remi.

Fudbaleri Rada su zabeležili i četvrtu uzasotpnu pobedu i potvrdili epitete pravog hita drugog dela sezona. Građevinari su savladali Bačku golovima Kaluđerovića, Sarića i Damjanovića, čime su se odvojili na tri boda od opasne zone.

SUPERLIGA SRBIJE, 33. kolo

Petak

Zlatibor – Novi Pazar 0:1 (0:0)

(Vlajković 55)

Subota

Javor – Mačva 2:0 (2:0)

(Balabanović 3, Ilić 44)

Mladost Lučani – TSC 2:1 (0:1)

(Jovanović 59p, Bojović 78 – Stanojev 42)

Napredak – Proleter 5:0 (1:0)

(Melunović 5, 54, 69, Ćuković 67, Bačanin 86)

Rad – Bačka 3:0 (1:0)

(Kaluđerović 15, Šarić 48, Damjanović 87)

Voždovac – Čukarički 2:1 (1:1)

(Milosavljević 13, Purtić 58p – Kovač 31)

Nedelja

14.30 Radnik – Radnički

14.30 Vojvodina – Metalac

17.00 Inđija – Crvena zvezda

19.30 Partizan – Spartak

Standings provided by SofaScore LiveScore

0
0

3 Komentara

    • Muljatori, bato! Sada prodaju bodove jer misle da su sigurni . GLume da su ispali iz forme, ali nece prevariri bukmejkere! Za dva kola ce biti ispod crte ako se budu zhb.
      Voleo bih da ostanu Javor i Napredak.
      Ligu hitno skratiti na najvise 14 ekipa sa dvokruznim plejofom sest ekipa i plejautom 6 ili osam ekipa. Dobili bi kvalitetniju i regularniju SL ,puno ekonomski racionalniju .Uz to i da FSS odredi osnovne uslove koje superligas mora ispunjavati,tehnicke i finansijske. Svaki klub mora imati pristojan stadion sa najmanje desetak hiljada sedista sa sve cetiri strane tribine iz bezbednosnih razloga. Ko ne ipunjava te uslove, neka proda licencu onome ko te uslove ispunjava. Dosta je ruralizacije SL. Garantujem da bi SL sa 14 klubova za tri do cetiri godine bila jaca od Austrijske i Svajcarske lige. Od Marka Pantelica ocekujem da ubrza proces sredjivanja stanja u srpskom fudbalu,bez djunti i regionalizma. Navijaci traze pristojno i neizvesno prvenstvo,koliko toliko konkurentno u Evropi. Hitno otpoceti pregovore sa TV kucama oko prava na prenose jer ovo je bruka da se utakmice prenose za bagatelu. Hitno izvrsiti reviziju tih ugovora sa Arenasportom koja Hrv. ligi placa gotovo duplo vise nega nasoj SL. TO je apsurd i bezobrazluk!

      0
      0
      Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter