Nova vest
Tenis

Subota, 24.04.2021.

16:35

Cicipas otkrio šta mu je cilj, a ko inspiracija

Stefanos Cicipas je ostvario devetu uzastopnu pobedu i stigao do finala Barselone.

Izvor: MT

Autor: MT

Cicipas otkrio šta mu je cilj, a ko inspiracija
EPA-EFE/Alejandro Garcia

Rezultatski lako je savladao Janika Sinera sa 6:3, 6:3, ali, kako kaže, to nije bio jednostavan meč.

"Bio je to izjednačeniji meč nego što se čini. Janik je sjajan igrač, vrlo visok ritam ima i definitivno momak koji ima nešto drugačije. Imao je nekoliko mogućnosti da mi oduzme servis. Na sreću, nije uspeo. Mislim da i dalje mogu da napredujem. Danas je servis bio ključan, nisam servirao tako dobro u poslednjim gemovima, ali sam zato bio agresivan i dobar u taktičkom segmentu", rekao je Cicipas.

U drugom polufinalu se sastaju Nadal i Karenjo Busta.

"Borim se da odavde odem sa titulom. Gledaću drugo polufinale. Svi očekuju da Nadal pobedi, ali je Pablo Karenjo Busta tvrd igrač. Savršeno se sećam finala 2018, jer mi je to bio ogroman podsticaj."

Cicipas traži kontinuitet.

"Jedini način da se postigne nešto jeste rutina, sistematsko ponavljanje stvari. Uvek sam obraćao pažnju na najbolje tenisere sveta, pokušavao da razumem kako uspevaju da budu na tom visokom nivou sve ove godine. Nedelja za nedeljom. Kontinuitet mi je veliki cilj, a velika trojka mi daje inspiraciju", zaključio je Grk.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve