POTPISAO ZA TURSKI KLUB, A UOPŠTE NIJE FUDBALER! Menadžerska agencija u centru SKANDALA: Neviđena PREVARA, pokrenuta ISTRAGA!
Foto: screenshot

MITO I KORUPCIJA

POTPISAO ZA TURSKI KLUB, A UOPŠTE NIJE FUDBALER! Menadžerska agencija u centru SKANDALA: Neviđena PREVARA, pokrenuta ISTRAGA!

Fudbal -

Turski fudbalski savez pokrenuo je istragu protiv drugoligaša Akhisarspora zbog transfera Nigerijca za kojeg se ispostavilo da uopšte nije fudbaler.

Da stvar bude još zanimljivija ta istraga je otkrila još neverovatnije stanje u klubu, pišu turski mediji.

Naime malo poznati Marins Kisom Onebueke 20-godišnji je Nigerijac koji je ovog januara stigao u klub kao slobodan igrač, iako nikad nije igrao ni čak ni na amaterskom nivou.

Dres Akhisarspora nosio je samo na predstavljanju, a nije bio u sastavu ni za jednu od 13 od tada odigranih utakmica.

Međutim, on nije jedini slučaj.

Taj je turski klub u zimskom prelaznom roku napravio ukupno 27 ulaznih transfera, većina su stigli kao slobodni igrači, a nekolicina na pozajmicu. Od njih 27, čak 13 još nije debitovalo za klub. Mahom se radi o mladim igračima iz četvrte lige.

Puno toga je jasnije ako se zna da je predsednik kluba Evren Ozbej, koji je sa svojom braćom vlasnik menadžerske agencije, a na čelu kluba je od septembra prošle godine.

Menadžer devetorici pridošlica turskog drugoligaša je Abdul Samet Siner, partner agencije braće Ozbej.

I što je posebno zanimljivo, samo njima devetorici, drugih klijenata nema.

Akhisarspor je 2018. senzacionalno osvojio turski kup pobedivši u finalu Galatasaraj, čime je izborio grupnu fazu Evropa lige, u kojoj je igrao sa Seviljom, Standardom i Krasnodarom.

Međutim, igranje na dva fronta ga je koštalo ispadanja u drugu ligu u istoj sezoni, a sada je na pragu ispadanja u treću. Tri kola pre kraja sezone je na 16. mestu, s pet bodova zaostatka od bezbedne zone.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track