Nova vest
Fudbal

Subota, 24.04.2021.

11:00

Savić: UEFA je ovo zaslužila zbog Kosova

Dušan Dule Savić, čuveni fudbaler Crvene zvezde prokomentarisao je stanje u evropskom fudbalu.

Izvor: SN

Autor: SN

Savić: UEFA je ovo zaslužila zbog Kosova
foto: Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Superliga je ovih dana glavna tema, ne samo fudbalska već sportska generalno.

Svoj stav povodom toga dao je i Dušan Savić priilkom gostovanja na Prvoj televiziji.

"UEFA je zaslužila ovo, kada je Kosovo primila u članstvo. 4. stav statuta kaže da članice mogu da budu samo države priznate u UN, pošto nisu poštovali svoj statut i ovo su zaslužili. Ovo nisu mali klubovi i neće to tek tako da se završi. Tačka ovde nije stavljena. Malo će se primiriti, pa se nastavlja. JP Morgan je uložio 6 milijardi, a hoće još više i oni sada deluju neozbiljno pa će sigurno biti zanimljivo da se vidi i njihova reakcija", rekao je Savić.

Dotakao se i nameštanja utakmica u Srbiji.

"Ja nisam naivan niti glup, ne mogu da poverujem da su utakmice nameštene. Ne znam kako može to da se desi, ja to nisam doživeo u svojoj karijeri nikada. Kako neko nekokme može da da bod? Da ga pusti da pobedi i izgubi utakmicu namerno? Mogu da poverujem da se neko u interesu nekog drugog pusti neke republike, ali da igrač pusti to ne mogu da poverujem. Videli smo da sudije greše i u Ligi šampiona i na Svetskom prvenstvu i to je nekada neznanje, a nekada namera. Tako i dolazimo do nameštanja. Ako je namerno onda neko stoji iza toga... Igrači da puštaju, to ne prihvatam da postoji. UEFA se time bavi, sve kontrolišu, imaju sve informacije i o kladionicama i sve su mi objašnjavali da kada se nešto naglo menja i sumnjivo je i to se odmah ispituje",
kaže Dule Savić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

119 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve