');
Najnovije vesti
Blic Vesti Hronika

POGINUO DRUGU PRED OČIMA Dečaci se igrali na obali, Strahinja se okliznuo i upao u vodu, meštani: "Potrčali smo do brane, tražili ga, ali već je potonuo..."

Strahinja Stepanov (10) udavio se prekjuče u jezeru Vranjaš u selu Manđelos nadomak Sremske Mitrovice, kada je upao u vodu dok se igrao s drugom.

Slušaj vest
0:00/ 0:00
ronioci fto s krstic Foto: S. Krstić / RAS Srbija
ronioci fto s krstic

Prema nezvaničnim informacijama, tragedija se dogodila u sredu po podne, kada je Strahinja sa godinu dana mlađim drugom otišao da se poigra na obali jezera, koje se nalazi blizu sela Manđelos.

Igrali se na brani

- Postoje dve verzije događaja. Prema jednoj, deca su se igrala na brani gde je velika kosina. Strahinja je stao na mahovinu, koja je izuzetno klizava, okliznuo se i upao maltene naglavačke u hladno jezero, na mestu gde je dubina pet metara - priča izvor lista Kurir i dodaje:

- Prema drugoj priči, dečaci su hteli da pecaju, a kada je Strahinja zabacio štap, prevrnuo se i pao u vodu.

O nesreći je obavešteno tužilaštvo.

Kako su pecaroši, koji su kobnog dana bili na obali, ispričali, oni su još ranije u sredu videli decu kako idu ka brani.

- Oko 15 časova je dotrčao samo jedan dečak, bio je potresen, uplakan i dozivao je pomoć, čulo ga je celo vikend naselje. Ispričao je da je njegov drug upao u jezero. Nekoliko ljudi je odmah otrčalo do brane, jednog su vezali sajlom i on je počeo da traži dete - pričaju pecaroši za ovaj list.

- U jednom momentu se čak učinilo da se dete nazire u vodi, pecaroš je krenuo ka tom mestu, pokušavao je da dođe do njega, ali je bilo kasno, mališan je već potonuo.

Prema navodima pecaroša, na obali su se brzo okupili meštani.

Pročitajte još

Ronioci ga izvukli

- Došli su tu i roditelji deteta, svi su se angažovali, a veoma brzo su došli i policija, Hitna pomoć i ronioci Žandarmerije. Oko 18 časova izvukli su telo mališana na obalu - dodaju naši sagovornici.

- Scena je bila potresna, svi su se rasplakali. Dete je stradalo naočigled druga i usred igre. Celo selo je u šoku i žalosti zbog nezapamćene tragedije - pričaju oni.

Poslednji oproštaj: Mališan sahranjen juče

Kako je odmah po izvlačenju dečaka iz jezera Vranjaš mrtvozornik izdao smrtovnicu, sahrana malog Strahinje organizovana je juče u 14 časova na lokalnom groblju u Manđelosu. Poslednjem oproštaju od dečaka prisustvovali su maltene svi meštani.